Tornar

L’Alcora millora l’eficiència energètica de l’enllumenat públic en 5 sectors del municipi amb una subvenció de l’IVACE

 

 

 

L’Ajuntament de l’Alcora ha conclòs una altra iniciativa destinada a millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic. Es tracta d’un projecte acollit a les ajudes d’IVACE, cofinançat per la Unió Europea dins del Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

L’actuació, que ascendeix a 57.214,60 €,  suposarà un estalvi econòmic anual en energia per a les arques municipals de 16.291,03 €.

“Continuem apostant per la renovació de les lluminàries del municipi, amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei i fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica”, han explicat l’alcalde, Samuel Falomir, i el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena.

Els treballs han consistit en la substitució de lluminàries per altres de menor rendiment i la instal·lació de llums i equips de regulació individuals en lluminàries a mantindre en diversos sectors del municipi: País Valencià (carrer i passeig Font Nova i rotonda d’accés al carrer País Valencià), Avinguda Castelló (campa de camions i carrer Xúquer), Verge del Carme (carrer Federico Michavila Paús, Jardins de la Vila i carrer La Bassa), Molí Custodi (plaça Molí Custodi i carrers Vicente Mallol Moliner, Rècua Arriera i Xúquer) i Baix la Vila (glorieta Santa María Rosa Molas).

S’han dut a terme, principalment, tres línies d’actuació. Les lluminàries més antigues, que es trobaven en pitjor estat i disposaven d’un menor rendiment, s’han substituït per noves lluminàries completes tipus led. I pel que respecta a les lluminàries que es trobaven en bon estat i disposaven d’un bon rendiment lumínic, s’han substituït els llums de VSAP per llums d’halogenurs metàl·lics i s’han canviat els equips electromagnètics existents per equips programables i regulables individuals, que reduiran el flux al 60% a les 23 hores.

“Es tracta de contribuir a la millora del medi ambient i aconseguir un important estalvi econòmic i de consum”, han conclòs Falomir i Tena