Tornar

Actualitzen el mapa de senders de l’Alcora amb importants millores i novetats

Ja està disponible la versió en paper del mapa actualitzat de senders de l’Alcora. “Després de més d’un any de treball, teníem moltes ganes que aquest projecte vera la llum” ha destacat el regidor de Naturalesa, Ricardo Porcar. I és que, segons assenyala, “era molt important comptar amb aquest mapa ja, perquè el que teníem fins ara estava bastant desfasat”.

El treball ha estat a càrrec de l’editorial Tossal Cartografies i inclou un extens treball de recuperació toponímica i senyalització d’elements patrimonials dispersos.

Porcar ha posat en valor també el “gran treball de camp” realitzat pels tècnics municipals, sobretot, en l’apartat de la recuperació toponímica, i ha agraït totes les col·laboracions: Gegant de Pedra, Viu Natura, Centre Excursionista, etc.

En el nou mapa, s’han millorat els traçats de 3 rutes senderistes: PR-CV-120 de les ermites, PR-CV-357 del patrimoni i SL-CV-90, i s’inclou, per primera vegada, espais d’interés per als senderistes com el futur punt d’informació al visitant de la Reial Fàbrica i la recentment recuperada zona d’acampada de Sant Vicent.

També apareix reflectit el traçat de la Ruta Natural del Patrimoni Industrial, una ruta que ofereix una infinitat de possibilitats; el recorregut circular dins del terme municipal de l’Alcora o continuar el recorregut del riu fins al seu naixement, seguint la Ruta de l’Aigua (Figueroles) i el Camí Natural dels Molins Hidràulics (Llucena).

A més, el mapa presenta, per primera vegada, els traçats BTT de la Small i de la Gegant de Pedra que transcorren pel terme municipal i la ruta BTT “Rodasoques”.

El treball s’ha completat amb la inclusió d’innombrables sendes secundàries que permeten crear recorreguts alternatius als senders senyalitzats, així com la ubicació d’espais per a la realització d’activitats de turisme actiu: caiac, escalada, ferrata i barranquisme, entre altres.