Tornar

Amplien les voreres del carrer Penyagolosa i rebaixen vorades per facilitar la mobilitat

L’Ajuntament de l’Alcora continua executant projectes amb l’objectiu d’eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat i la seguretat en el municipi.

L’últim a dur-se a terme ha sigut l’ampliació de les voreres del carrer Penyagolosa, a les quals s’ha donat la mateixa amplària que les que vénen del PAI Ciutat Jardí. D’aquesta manera “a més de millorar considerablement l’accessibilitat per als vianants, s’ha unificat la imatge dels carrers”.

Així ho explica el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir, qui acompanyat per la regidora d’Esports i Comerç, Ana Huguet, s’ha desplaçat fins a l’enclavament per veure el resultat dels treballs realitzats.

A més d’eixamplar les voreres en aquest carrer, s’han rebaixat les vorades en quatre punts de la zona- avinguda País Valencià- “per facilitar la mobilitat, sobretot de persones en cadires de rodes o amb carros de bebés”.

La inversió realitzada per l’Ajuntament per executar aquestes actuacions ascendeix a 20.000 euros.

Falomir recorda que “en aquesta avinguda es troba el Centre de Dia de l’Alcora, per la qual cosa les obres que s’han dut a terme facilitaran la mobilitat i l’accés dels usuaris a aquestes instal·lacions”.

D’altra banda, el regidor destaca que “amb aquestes actuacions s’ha dotat d’un itinerari totalment accessible des del col·legi de La Salle fins a la Pista Jardí”.

“És important seguir avançat en el pla d’accessibilitat de l’Alcora, per un municipi per a les persones. Tenim molts reptes per davant en aquest sentit”, indica Falomir.

Altres actuacions destacades

El passat mes de juliol l’Ajuntament de l’Alcora va dur a terme l’ampliació de les voreres del carrer Hermano Martín Salvador (zona col·legi La Salle). Un projecte amb el qual “s’ha adequat l’espai de circulació dels vianants, fent-ho més transitable i segur”.

En el marc d’aquest projecte, executat amb un pressupost de 27.000 euros, també s’han instal·lat dos passos de zebra accessibles al carrer, per la qual cosa “els vianants compten amb dos punts més segurs per tal de travessar la calçada”. A més, s’ha col·locat una barana “per millorar la seguretat”.

D’altra banda, cal destacar que, en aquests moments, està en marxa un important projecte que inclou l’ampliació de les voreres de dos cèntrics i transitats vials de la localitat, els carrers Sant Francesc i Arquebisbe Gasch, i la millora de les places de l’Ajuntament i del Convent.

“Es tracta del major projecte urbanístic escomès al municipi en les últimes dues dècades”, explica el regidor d’Urbanisme, una actuació “necessària” que té com a principal objectiu “solventar els problemes d’accessibilitat i mobilitat que hi ha en l’actualitat i millorar la seguretat dels vianants”.