Tornar

Aproven per unanimitat un pla d’impuls econòmic i social per a l’Alcora

El Ple ha aprovat per unanimitat –vots a favor de PSOE, PP i Més l’Alcora– un pla d’impuls econòmic i social per a l’Alcora amb la finalitat de “reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia del covid-19”.

El regidor d’Hisenda, Robert Tena, ha explicat que el programa es compon de 10 mesures que s’aplicaran en 2021.

AJUDES ECONÒMIQUES INDIVIDUALS
L’Ajuntament augmentarà un 25% les ajudes econòmiques individuals respecte a les atorgades durant 2020. Es tracta de prestacions orientades a fer efectiu el dret a la protecció social en situacions de vulnerabilitat, en les quals les persones manquen dels mitjans per a cobrir les seues necessitats bàsiques.

AJUDES PAGAMENT IBI
A més, dins de les prestacions econòmiques individuals, es mantindrà en 2021 l’ajuda extraordinària per al pagament de l’IBI, mesura impulsada enguany.

BONIFICACIÓ IMMOBLES ÚS RESIDENCIAL
L’Ajuntament modificarà l’ordenança fiscal de l’IBI per a incorporar una bonificació del 95% per als immobles d’ús residencial destinats a lloguer d’habitatge amb renda limitada per una norma jurídica.

BONIFICACIÓ IAE NOVES ACTIVITATS
També es modificarà l’ordenança de l’Impost d’activitats Econòmiques per a assegurar una bonificació del 50% d’aquest impost els 5 primers anys de les noves activitats empresarials.

AMPLIACIÓ BONIFICACIONS IAE A LA CONTRACTACIÓ
El consistori ampliarà les bonificacions a la contractació del personal indefinit en l’Impost d’activitats Econòmiques amb la finalitat de fomentar l’ocupació estable i duradora.

TAULA DE TREBALL SOCIAL
Altra de les mesures aprovades és la creació d’una taula de treball composta per Creu Roja, Cáritas i l’àrea de Serveis Socials d’Ajuntament amb la finalitat d’unir esforços i coordinar iniciatives per a donar resposta a les necessitats econòmiques i socials de les famílies més vulnerables.

LÍNIA D’AJUDES
El consistori ha adquirit, així mateix, el compromís de crear una línia d’ajudes en el pressupost de 2021 per tal d’ajudar a aquells autònoms que, a dia de hui, no han pogut reprendre la seua activitat professional de manera continuada, com és el cas del sector de l’oci nocturn. A més, aquest compromís s’ampliaria a la resta d’autònoms en el cas que veren la seua activitat professional cessada per l’administració a causa de l’actual situació de pandèmia mundial.

AJUDES A EMPRENEDORS
Respecte a emprenedors, el Ple ha acordat crear una partida pressupostària en 2021 per a fomentar i ajudar a la creació de noves empreses.

PLA DE FORMACIÓ PER A LA INSERCIÓ LABORAL
Amb la finalitat de millorar la seua capacitat per a trobar treball, l’Ajuntament elaborarà un Pla Formatiu d’Inserció Laboral per a aturats de l’Alcora, en col·laboració amb el Pacte Ceràmic per l’Ocupació, Creu Roja, ASCER, Labora, Cambra de Comerç i altres entitats que puguen adherir-se.

COMPROMÍS IBI
A més, el Ple s’ha compromés a baixar el tipus impositiu de l’IBI quan s’amplie l’abocador de RECIPLASA i, per tant, els ajuntaments no hagen de pagar un sobrecost per la gestió dels residus.