Tornar

Comencen els tràmits per a la licitació del projecte de construcció d’un gimnàs en el CEIP Grangel Mascarós

Després de l’aprovació de la delegació de competències, l’Ajuntament de l’Alcora segueix avançant en el camí per a la construcció d’un gimnàs en el CEIP Grangel Mascarós, del qual manca actualment.

Com ha avançat el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Víctor Garcia, ja han començat els tràmits per a la licitació del projecte. La previsió- segons ha indicat- és que les obres puguen començar en finalitzar el curs escolar, a l’estiu del pròxim any 2019.

Garcia ha destacat que “és inadmissible que en l’any 2018 un col•legi de primària no tinga gimnàs i que, per tant, els alumnes no puguen realitzar Educació Física en les condicions més adequades”. Sobre aquest tema, ha manifestat que “inexplicablement, fins ara, cap Govern havia fet absolutament res. Han sigut els actuals, tant el local com el valencià, els que han posat les eines necessàries per tal de revertir la situació i atendre aquesta manca del centre”.

El gimnàs comptarà, a banda de la sala d’exercicis, amb vestuaris, una cabina adaptada, un magatzem i una sala per al professorat. A més, el projecte contempla la reforma de la cuina del centre, així com l’adequació d’altres estades.

L’actuació ascendeix a 657.261 € i està finançada íntegrament per la Generalitat Valenciana, a través del Pla Edificant.
També dins d’aquest pla, l’Ajuntament de l’Alcora ha inclòs l’adequació, millora i ampliació de l’IES Ximén d’Urrea. En aquest sentit, Garcia ha explicat que “anem avançant en els tràmits necessaris i estem a punt de rebre el vistiplau al projecte”. Un projecte que ascendeix a 3 milions d’euros, aproximadament.

“Inversió històrica: més de 4 milions d’euros”

El responsable municipal d’educació ha qualificat d’“inversió històrica” la aconseguida al llarg de la present legislatura per millorar les instal•lacions educatives de la localitat. “Més de 4 milions d’euros”, ha concretat.

Entre altres actuacions, a més de les previstes en el Pla Edificant, Garcia ha destacat l’ampliació de l’IES l’Alcalatén, amb un pressupost de 334.000 €, aportat també per la Conselleria d’Educació, i que ja és una realitat.

“L’educació és ara una prioritat absoluta i els fets ho posen clarament de manifest: més inversions, més ajudes, més projectes, millor qualitat educativa, etc.”.