Tornar

Comencen les obres per a la posada en marxa d’una aula de 2 anys al CEIP Grangel Mascarós

Ja han començat els treballs d’adequació de l’aula del CEIP Grangel Mascarós destinada a línia educativa de 2-3 anys. Es tracta d’una reforma finançada per l’Ajuntament de l’Alcora que ascendeix a 13.000 €.

L’alcalde, Samuel Falomir, i la regidora d’Educació, Vanessa Périz, han pogut comprovar aquest matí el desenvolupament de les obres en la seua visita al centre.

Cal recordar que el consistori, atenent la petició del CEIP Grangel Mascarós, va realitzar la corresponent sol•licitud, que va ser aprovada per la Conselleria d’Educació. D’aquesta manera, l’Alcora comptarà en el curs 20l9/2020 “per primera vegada” amb una aula gratuïta de primer cicle d’infantil per a xiquets i xiquetes de 2-3 anys, tal com ha destacat Périz.

“A més d’afavorir la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, l’escola infantil és el lloc idoni com a espai de socialització per als xiquets i xiquetes. Al vessant educatiu se sumen altres importants valors, així, es contribueix al seu desenvolupament integral i les seues capacitats físiques, afectives, intel•lectuals i socials i se’ls dota d’hàbits d’autonomia personal i normes de comportament en grup, etc.”.

Per poder complir les condicions tècniques requerides, es realitzaran diferents adequacions a l’aula.

D’una banda, es formarà un altiplà i rampa d’accés a l’aula per tal d’eliminar l’actual escaló. La rampa tindrà una amplària de 1,5 i una longitud de 2,2 metres en el sentit cap a la porta exterior de façana del pati del centre escolar. Estarà protegida amb una tanca.

Així mateix, es delimitarà un espai de 40 m² al pati exterior mitjançant una tanca de 90 cm antiescalable d’acer lacat en diferents colors i es demolirà els envans de separació de vàter existent en el lavabo, així com dels aparells sanitaris existents.

A més, s’instal•laran nous aparells sanitaris, 2 vàters i 2 llavamans, per a xiquets de 2 anys, així com la corresponent lampisteria i sanejament. També s’instal•larà un marc amb un cristall de seguretat en la paret que delimita l’aula i el lavabo i es canviarà el paviment i enrajolat.

Les preses de corrent i radiadors de calefacció es protegiran per tal d’evitar danys pel contacte amb aquests.

D’altra banda, s’instal•laran 3 portes noves, una interior de comunicació entre el lavabo i l’aula, una altra exterior de comunicació de la condícia amb el pati i la porta exterior d’accés a l’aula.