Tornar

Comencen les pràctiques del curs d’Atenció Sociosanitària a Persones Depenents en Institucions Socials

Els alumnes del curs d’Atenció Sociosanitària a Persones Depenents en Institucions Socials, coordinat i supervisat a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Alcora, han començat aquesta setmana les pràctiques en diferents entitats socials.

Concretament, les institucions amb les quals l’Ajuntament ha signat acords de col·laboració per a la realització de les mateixes són: Hogar Madre Rosa Ojeda de l’Alcora, Centre Residencial Savia Castalia de Castelló, Residencial Azahar del Mediterrani de Castelló i Fundació Monsenyor Fernando Ferris d’Onda.

Des del Govern de l’Alcora destaquen la importància de promoure aquest tipus d’iniciatives “orientades a la preparació i capacitació professional de persones aturades”. La finalitat és proporcionar “instruments útils de cara a la inserció al món laboral”. C

Cal destacar que, els alumnes que superen el curs, obtindran el corresponent Certificat de Professionalitat, un document molt important que acredita de forma oficial la competència professional, és a dir, garanteix que qui ho posseeix està adequadament qualificat per a l’acompliment de les ocupacions corresponents. A més, “és important ressaltar que, l’atenció a la dependència, és un sector en constant creixement”.

El curs té cinc mesos de durada-va començar al gener i finalitzarà el 16 de juny- i consta de 490 hores, de les quals, 80 són pràctiques en institucions. La part teòrica s’ha desenvolupat en el Casal Jove de l’Alcora.

Són 15 els alumnes que ho van iniciar i 13 els que, en l’actualitat, estan duent a terme les pràctiques.

Els i les participants van accedir al curs a través d’una oferta d’ocupació realitzada per l’Ajuntament de l’Alcora, a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, al Servef, que va enviar un llistat amb les persones que complien els requisits.

L’objectiu general del curs és atendre a persones depenents en l’àmbit sociosanitari en la institució on es desenvolupe la seua actuació, aplicant les estratègies dissenyades per l’equip interdisciplinari competent i els procediments per mantenir i millorar la seua autonomia personal i les seues relacions amb l’entorn.

La formació s’està duent a terme per dos docents: un psicòleg, encarregat d’impartir el mòdul d’atenció psicosocial; i una diplomada universitària en infermeria, al capdavant de la preparació i suport de les intervencions d’atenció a les persones i al seu entorn en l’àmbit institucional indicades per l’equip interdisciplinari, a més del desenvolupament de les intervencions d’atenció física i atenció sociosanitària.