Tornar

Concentració sorollosa i carrera solidària a l’Alcora contra la violència de gènere

L’Ajuntament de l’Alcora ha organitzat diferents actes amb motiu del 25-N: Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

D’una banda, el pròxim divendres, a les 12 hores, el consistori ha convocat als centres educatius del municipi a reunir-se a la Plaça de l’Ajuntament per a dur a terme una concentració sorollosa.

Obrirà l’acte el primer tinent d’alcalde i responsable d’Educació, Víctor Garcia. A continuació, es durà a terme la lectura dels quatre “Compromisos per la Igualtat i en contra de la Violència de Gènere” per part dels centres educatius participants: Grangel Mascarós, Comte d’Aranda, La Salle i Puértolas Pardo i els IES Ximén d’Urrea i l’Alcalatén. Després de la lectura, s’iniciarà un minut de soroll. L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, serà l’encarregat de clausurar l’acte. Està previst que participen al voltant de 470 alumnes en aquesta iniciativa.

A més de la concentració sorollosa, el diumenge es durà a terme la carrera benèfica solidària del Mur contra la violència de gènere i masclista, que partirà a les 11 hores. Els i les participants recorreran 4 quilòmetres amb eixida i arribada a la Plaça de l’Ajuntament. Des de l’organització matisen que no és necessari realitzar el recorregut corrent, també es pot fer a pas de marxa o caminant.

Els beneficis de la carrera es destinaran íntegrament a la Fundació Isonomía, entitat sense ànim de lucre d’àmbit estatal, dependent de la Universitat Jaume I, que té com a finalitat principal promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones així com d’altres col•lectius social, econòmica, laboral, educativa i culturalment desfavorits o susceptibles de patir discriminació, amb l’objectiu de contribuir a una societat més justa i més igualitària.

Tant la concentració sorollosa com la carrera solidària contra la violència de gènere i masclista són dues iniciatives pioneres al municipi.

Policia Local i Agent d’Igualtat

D’altra banda, l’equip de govern explica que des de la Policia Local es realitza una “gran tasca” informativa i preventiva sobre aquest tema al llarg de l’any, destacant l’organització de xarrades en els centres educatius de la localitat.

A més, recorden que l’Ajuntament de l’Alcora compta des del passat mes de juny amb una agent d’igualtat mitjançant una subvenció concedida per la Generalitat Valenciana. Aquest servei es troba a l’edifici de Noves Dependències Municipals. Es tracta d’una professional especialitzada en la promoció i desenvolupament de les polítiques d’igualtat per al municipi de l’Alcora. Entre les principals funcions que exerceix, destaquen: informació i assessorament en normativa que afavorisca la igualtat entre homes i dones; prevenció i detecció de la violència de gènere i coordinació amb la resta de serveis especialitzats de la Generalitat; detecció de les necessitats del municipi en matèria d’atenció a la violència de gènere; participació en els plans de protecció local i coordinació amb la resta de serveis d’àmbit nacional, autonòmic i local; elaboració, implementació i avaluació de plans d’igualtat municipal; disseny i gestió de programes de sensibilització, informació i formació en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i homes i prevenció de la violència de gènere.

Així mateix, cal ressaltar que Ajuntament de l’Alcora es va sumar el passat mes de setembre al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. Tots els grups del Consistori van signar una declaració institucional recolzant l’adhesió.