Tornar

El Casal Jove de l’Alcora “més viu i dinàmic” que mai

L’aposta “decidida” de l’equip de govern per potenciar el Casal Jove “està donant molt bons resultats”, manifesta el regidor de Joventut, Robert Tena.

Tena recorda que “en este temps” s’han posat en marxa dos nous programes, ‘Grupactiu’, dirigit a xiquets i xiquetes entre 6 i 11 anys, i ‘Jove Club’, per a joves entre 12 i 14 anys, i ressalta que “tots dos estan comptant amb una gran acceptació. En ‘Jove Club’ hi ha més de 60 joves inscrits i en ‘Grupactiu’ participen cada dissabte una mitjana de 30 xiquetes i xiquets”.

“Es tracta de dues franges d’edat que fins ara han estat prou oblidades, ja que no es duien a terme activitats dirigides a estos joves o, almenys, que captaren el seu interès”, destaca el regidor, subratllant que “ara es busca la seua participació activa des del principi, des de l’elecció de les activitats fins al seu desenvolupament, sent els joves els vertaders protagonistes del Casal”.

En paraules de Tena: “És fonamental comptar amb l’opinió dels joves a l’hora de decidir què activitats es programen. Amb aquest objectiu, des de l’Ajuntament s’organitzen periòdicament jornades juvenils, les quals, a més de constituir una interessant alternativa d’oci, doncs en elles es realitzen activitats lúdiques molt variades, ens serveixen per conèixer de primera mà els gustos i opinions dels joves participants, quines activitats són les que els agradaria realitzar en el Casal, etc.”.

Una “nova fórmula” que, segons apunta, ha significat un “espectacular” augment de la participació, aconseguint, de fet, que el Casal Jove de l’Alcora estiga “més viu i dinàmic” que mai.

A més, explica que s’han creat grups de whatsapp, sent la comunicació “molt fluïda i efectiva”.

D’altra banda, Tena destaca també la creació de la Comissió de Joventut com a factor “molt important” en l’èxit de les iniciatives que es duen a terme. Aquesta comissió està integrada, a més de pel regidor de l’àrea, per l’equip del Casal Jove (director i monitors), i per representants de pares i mares (a través de les AMPA), professors i equips directius dels diferents centres educatius del municipi. “L’objectiu principal és consensuar les activitats”. En aquest sentit, destaca que “la seua implicació i la seua col·laboració en els diferents programes és fonamental”.

Tena ha avançat que l’objectiu “sempre que estiga avalat pels usuaris i la comissió” és ampliar l’horari del Casal Jove, obrint també a les vesprades entre setmana.

“Una completa i variada programació”

El Casal Jove de l’Alcora ofereix en l’actualitat una completa i variada programació que engloba a una extensa franja d’edats, entre els 6 i els 35 anys.

Els xiquets i xiquetes entre 6 i 11 anys poden participar en “Grupactiu”, un programa que es duu a terme tots els dissabtes, de 10 a 13 hores. Els participants tenen l’oportunitat de realitzar múltiples activitats de diversa índole com teatre, activitats esportives, ball, “diverticiència”, excursions, noves tecnologies, tallers artístics i cinema, entre unes altres.

L’objectiu d’aquest programa és que coneguen el funcionament d’un Casal Jove, compartisquen espai amb els seus companys i organitzen activitats, de forma democràtica, segons els seus propis interessos.

Per als joves entre 12 i 14 anys, el Casal Jove ha posat en marxa “Jove Club”, un programa on els joves s’agrupen els dissabtes a la vesprada per realitzar activitats, compartir experiències, debatre sobre els seus interessos i organitzar festes juvenils. Dins de la iniciativa, s’organitzen en diferents clubs: esportiu, tecnològic, artístic, benestar i periodístic. A més, els joves que participen en un o diversos clubs tenen la possibilitat d’obtenir un carnet juvenil, organitzar i decidir què activitats es faran en les jornades juvenils i aconseguir entrades VIP per a les mateixes.

Per als joves d’entre 15 i 35 anys està el programa “+Kjovens”, que inclou diverses activitats i tallers. També existeix la possibilitat que participen en aquest programa joves de més de 35 anys.

Així mateix, cal destacar l’àmplia oferta formativa del Casal Jove.