Tornar

El Concurs de Curtmetratges de l’Alcora – ALCURT aconsegueix un rècord de participació en la seua tercera edició

L’Ajuntament de l’Alcora ha tancat la convocatòria de la tercera edició del Concurs de Curtmetratges – ALCURT aconseguint un rècord de participació, la qual s’ha quadruplicat respecte a l’edició anterior. Concretament, enguany s’han presentat 50 curts.

 Robert Tena, regidor promotor de la iniciativa, ja va vaticinar en la presentació del certamen que aquest anava a ser l’any del seu enlairament: “Després de dues edicions amb un bon acolliment, i després d’un any sense celebrar-se a causa de la pandèmia, volem que aquest siga un punt d’inflexió perquè el certamen agafe impuls i es consolide com una cita rellevant dins del panorama audiovisual”, va manifestar.

 Tena ha avançat les dates en les quals se celebraran els dos actes públics del concurs.

El primer, la projecció dels curtmetratges seleccionats, tindrà lloc el pròxim 3 de desembre. En l’acte es triarà el premi del públic.

 I l’endemà, el 4 de desembre, se celebrarà la gala de lliurament dels premis. S’entregaran 7 guardons: Millor curtmetratge (600 euros); curtmetratge més original (400 euros); millor curtmetratge rodat a l’Alcora (200 euros); premi al millor curtmetratge en valencià (200 euros); millor curtmetratge vot del públic (200 euros); premi al millor actor (200 euros); premi a la millor actriu (200 euros).

 El regidor ha destacat que, a més d’incentivar les habilitats artístiques i creatives de les persones participants, ALCURT permet generar activitat cultural i dinamitzar l’agenda de la localitat.

 Cal recordar que el jurat, presidit per Tena, està integrat per: Juan Luna, director del grup Tiranta Teatre; Mª Carmen Canto i Belén Nevot (La Fabriqueta Films), videogràfes guardonades internacionalment; Arianne Olucha, graduada en Comunicació Audiovisual; Carlos Esteban, graduat en Comunicació Audiovisual.