Tornar

El Museu de Ceràmica de l’Alcora explica i posa en valor la seua valuosa col·lecció de ceràmica contemporània

Mª Antonia Navarro, professora d’Història de la Ceràmica de l’Escal, ha realitzat una visita comentada a la col·lecció, en la qual estan representats els principals corrents artístics del segle XX

*****

El cicle Maig Ceràmic 2024 continua ressaltant i acostant a veïns i visitants l’excelsa cultura de la ceràmica que existix a l’Alcora. Dins de la seua programació, aquesta vesprada ha tingut lloc una visita comentada a la col·lecció de ceràmica contemporània del Museu de Ceràmica, una valuosa mostra en la qual estan representades els principals corrents artístics del segle XX.

La doctora Mª Antonia Navarro Quilez, professora d’Història de la Ceràmica de l’Escal, ha explicat les obres exposades en tres sales per a,entre altres objectius, obtindre una major comprensió del museu i de la seua labor.

Ha abordat el tema des de tres punts de vista, el de la història, el dels moviments artístics que acompanyen a aquesta història i el del reflex d’eixos moviments en els 40 anys de premis CICA atorgats a la ceràmica més avantguardista. I tot, de manera dinàmica i professional, així com rigorosa i profunda.

La ceràmica, més enllà dels seus orígens artesanals i utilitaris, s’ha transformat en el segle XX en una disciplina artística més i la seua consideració com a ART, amb majúscules, està més que justificada”, ha destacat.

El Museu acull el fruit del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (CICA) en forma de premis i donacions. Ceramistes de la talla dels espanyols Claudi Casanovas, Rafael Pérez, Alberto Hernández, Barbaformosa, Rafaela Pareja, Juan Ortí, i també Ken Eastman (Regne Unit), Pekka Paikkari (Finlàndia), Graciela Olio (Argentina), Roland Summer (Àustria), Luigi Gismondo (Itàlia) o Lu Bin (Xina) formen part de la col·lecció, oferint un contrapunt i alhora un complement a la resta de les exposicions permanents.

Cal recordar que, fins al pròxim 30 de setembre, pot visitar-se al Museu de Ceràmica l’exposició del CICA 2024, integrada per les 40 obres finalistes. Una mostra que oferix al visitant una àmplia visió d’algunes de les tendències creatives més actuals en el camp de la ceràmica d’autor.