Tornar

El Pacte per l’Ocupació de la Ceràmica amplia a altres 5 municipis els serveis d’assessorament a emprenedors i transmissió empresarial

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica s’ha reunit per primera vegada a l’Alcora, després d’assumir el seu alcalde la presidència la setmana passada.

En la trobada, que s’ha celebrat al consistori alcorí, Falomir ha anunciat l’ampliació a altres 5 municipis del servei d’assessorament a emprenedors i empreses i el de transmissió empresarial. Es mantindran els punts d’atenció presencial a Onda i Borriana i ara arribaran també a l’Alcora, Almassora, Betxí, Sant Joan de Moró i Costur.

El nou president ha explicat que aquesta iniciativa respon a l’objectiu de “donar un nou impuls al Pacte” i que les accions “puguen beneficiar al major nombre de persones desocupades possible dels municipis consorciats”.

Cal recordar que el Consorci és una de les tres entitats públiques, juntament amb la Cambra de Comerç i el Centre Cedes de la Diputació, que compta amb un Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) a la província de Castelló des de 2013.

L’objectiu principal d’aquesta àrea és impulsar i facilitar la creació d’empreses i el desenvolupament posterior de les mateixes a través d’una sèrie de serveis que responguen a les diferents inquietuds i necessitats dels emprenedors.

El servei d’Assessorament a emprenedors i empreses és un servei presencial personalitzat d’atenció i assessorament a l’emprenedor sobre què s’ha de fer a cada moment, minimitzant al màxim el risc que suposa convertir-se en persona emprenedora i tractant de guiar pas a pas a l’emprenedor.

El tècnic especialista ofereix informació detallada sobre tots els passos que s’han de seguir per a la creació d’una empresa, tràmits necessaris per a posar en marxa una empresa, distingint els tràmits generals dels específics segons l’activitat a què es vaja a dedicar, assessorament en l’elecció de la forma jurídica més adequada, informació i cerca d’ajudes i subvencions (locals, provincials, autonòmiques o nacionals) a l’emprenedoria, ajudes a la contractació de treballadors, assessorament de com realitzar un pla d’empresa, màrqueting, viabilitat…etc.

D’altra banda, el servei de transmissió empresarial es va activar en 2017, gràcies al conveni signat amb el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, actualment Indústria, Comerç i Turisme, i té com a objectiu assegurar la continuïtat d’empreses viables en perill de desaparéixer per problemes diferents als econòmics, per exemple, falta de relleu generacional o canvi d’orientació professional.

En definitiva, es tracta de donar continuïtat a les empreses ja existents donant-les suport i assessorant-les en tot el procés de transmissió, tant en la cessió per la part venedora com en la compra de l’empresa o negoci.