Tornar

En marxa les obres per a la creació d’una zona verda amb un parc infantil al carrer Camí Nord

A més de les obres per a la creació d’una nova zona verda a l’avinguda Corts Valencianes, l’Ajuntament de l’Alcora ha posat també en marxa els treballs de condicionament del solar situat entre els carrers Camí Nord i Guitarrista Tárrega.

Tal com explica la regidora de Parcs i Jardins, Mª Ángeles Ibáñez, l’objecte del projecte, que ascendeix a 160.000 euros, és convertir aquest solar en un espai públic per al descans i gaudi dels veïns, a més de solucionar els problemes d’humitats i brutícia a les edificacions confrontants.

Així, es crearà un espai verd, en la qual es conjuminaran dos tipus d’estades. D’una banda, la zona d’accés, més pròxima al carrer Camí Nord, en la qual s’instal·larà un parc infantil, que serà el primer parc de l’Alcora dirigit especialment als xiquets i xiquetes que comencen a fer els seus primers passos, i per un altre la zona interior del solar, en la qual es mesclaran la vegetació amb una zona de descans, mitjançant la instal·lació de bancs ceràmics.

Els primers treballs consistiran en el desbrossament i neteja de la parcel·la, rebaixos i farciments de terres per a formar els nivells d’actuació i farciment de llast artificial compactat per  a crear els diferents nivells.

L’actuació s’està duent a terme en la part més àmplia del terreny. En la resta, com assenyala Ibáñez, es preveu l’execució d’un altre projecte més endavant, amb el qual s’uniran les dues zones verdes, una ja existent i la que s’està construint.

Les dues iniciatives actualment en marxa – Corts Valencianes i Camí Nord-, “a més de contribuir al fet que els veïns i veïnes puguen gaudir de més espais enjardinats, amb tots els beneficis que aquests comporten, serviran per tal de dignificar i potenciar aquests espais urbans”, ha conclòs la regidora.