Tornar

Finalitza el projecte de renovació urbana de la plaça Espanya de l’Alcora

El projecte de renovació urbana de la plaça Espanya de l’Alcora i el seu entorn ja és una realitat. Aquest matí han finalitzat les obres i s’ha obert al trànsit.

L’alcalde, Samuel Falomir, acompanyat pel regidor d’Obres, Robert Tena, ha visitat el lloc i ha mostrat la seua satisfacció pel resultat dels treballs realitzats que, segons destaca “han servit per a millorar, dignificar i posar en valor aquesta emblemàtica plaça de l’Alcora”.

Falomir ha manifestat que es tracta d’una actuació “molt demandada pels veïns i veïnes” i que “era necessari dur a terme, malgrat les dificultats que comportava”.

Cal ressaltar que l’Ajuntament va aconseguir una subvenció de 60.000 € de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per a aquesta actuació, que ascendeix a un total de 180.000 €. La consellera, Mª José Salvador, qui va visitar les obres durant el seu desenvolupament, i el primer edil alcorí, van signar al setembre el corresponent conveni de col•laboració.

El projecte ha seguit la mateixa línia dels realitzats en els últims anys als carrers del casc antic de la localitat.

A més de dotar a la plaça i el seu entorn d’una nova pavimentació, s’han renovat els serveis, tals com les xarxes de proveïment i sanejament. S’ha realitzat una pavimentació compatible amb la coexistència de trànsits -vianants i vehicles a motor- deixant les voreres i la calçada al mateix nivell i emprant diferents materials en la pavimentació per a obtindre zones diferenciades.

“En breu” les parades d’autobús tornaran als seus llocs habituals. Cal recordar que, amb motiu de les obres, es van habilitar unes parades provisionals.

Falomir ha indicat que el projecte ha finalitzat dins del termini previst. Només manca la col•locació del mobiliari urbà.

L’alcalde ha volgut destacar i agrair la paciència dels veïns i veïnes i comerciants de la zona per les molèsties ocasionades.