Tornar

Garcia destaca el “gran salt qualitatiu” que suposa per a l’Alcora comptar amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes

L’Alcora compta per primera vegada, des d’el passat mes d’octubre, amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes. Està situada a l’IES Ximén d’Urrea i imparteix els nivells d’A1 i B1.1 d’anglés.

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Víctor Garcia, s’ha reunit aquest matí amb el director de l’institut, Carles Guzmán, i ha realitzat una valoració del funcionament de la secció en els seus primers mesos  així com un plantejament de futur.

D’aquesta manera, Garcia ha destacat que la iniciativa ha tingut una “molt bona acceptació” i ha cobert “àmpliament” les expectatives plantejades. Per això, per al pròxim curs, l’objectiu és ampliar l’oferta “sol·licitarem més nivells d’anglés i un segon idioma”, ha avançat.

Per al regidor, la secció de l’EOI suposa un “salt qualitatiu” per a l’Alcora. “És un gran assoliment que dóna resposta a una demanda històrica dels veïns i veïnes”. I és que “acostar aquest important servei suposa facilitar-los l’accés a l’aprenentatge d’idiomes, així com a l’obtenció de certificats oficials, evitant que hagen de desplaçar-se a altres localitats”.

Garcia ha ressaltat, a més, la importància de comptar amb aquest aulari a l’Alcora pel seu context laboral, que gira entorn de la indústria taulellera i requereix persones que estiguen formades en idiomes, ja que un alt percentatge de la producció d’aquest mercat es destina a l’exportació.