Tornar

Inaugurades les obres de rehabilitació i posada en valor de l’alcassaba del Castell de l’Alcalatén

L’Alcora ha inaugurat aquest matí les obres de rehabilitació i posada en valor de l’alcassaba del Castell de l’Alcalatén.

Un acte amb el qual el consistori ha volgut fer partícip a la ciutadania d’aquest projecte que ha servit per a millorar “considerablement” la fortalesa.

“Hui ha sigut un dia molt emocionant, després de molts mesos de treball, els veïns i veïnes han pogut veure el resultat dels treballs realitzats per tal de recuperar aquest emblemàtic monument per a l’Alcora i per a tota la comarca”, ha destacat l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir.

L’objectiu que s’havia proposat l’Ajuntament era culminar la restauració del castell, de manera que s’ha excavat per complet l’alcassaba i s’ha restaurat el tram d’avantmuralla que quedava encara pendent, així com els murs que romanen en peus i altres estructures visibles actualment. A més, el projecte inclou també la creació d’un itinerari de visita, que envolta al castell, i una passarel·la que facilita l’accés fins a la part més alta, ja que fins ara era molt complicat accedir a aquesta.

Cal recordar que l’actuació, amb un pressupost d’adjudicació de 227.483,21 euros, ha comptat amb una “destacada ajuda” -el 75% del total- del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, inclosa en el programa “1,5% Cultural”, i s’ha desenvolupat entre maig de 2021 i setembre de 2022.