Tornar

La Banda de Música ja compta amb un espai òptim per assajar, el remodelat saló d’actes de l’Ajuntament

L’Agrupació Musical l’Alcalatén de l’Alcora ja ha començat a assajar en el remodelat saló d’actes de l’Ajuntament. El govern de l’Alcora dóna resposta, així, a una demanda “de fa molts anys” de la banda, ja que l’espai en què assajaven fins ara no reunix les condicions apropiades.

A més, d’aquesta esta manera, es contribuïx a millorar la situació de falta d’espai de l’Escola de Música, un problema que porta molts anys sense solució i que, ara, al dividir-se l’assaig, es podran habilitar al voltant de tres aules per al pròxim curs. En este sentit, expliquen que “encara que ara es milloren les condicions, quelcom que era necessari de forma urgent, l’objectiu del govern municipal és construir una nova Escola de Música”.

Cal destacar que el projecte de condicionament del saló d’actes es troba a punt de finalitzar, ja que només resta col•locar les butaques, que seran fixes, igual que a la sala d’actes de l’edifici de noves dependències municipals. Entre les actuacions realitzades, s’inclou l’ampliació i remodelació de l’escenari, que resulta ara “idoni” per a la realització de diferents activitats com, per exemple, els assajos de la banda, com ja s’ha posat de manifest.

Des del govern destaquen que, “a més d’esmenar les deficiències, el principal objectiu de condicionar i remodelar la sala d’actes ha sigut, precisament, millorar la seua funcionalitat per a l’ús de les associacions locals, entitats, centres educatius, etc.”. Així, segons expliquen, la finalitat és la creació d’un espai “obert, útil i multifuncional per al poble, en el qual tinguen cabuda un gran nombre d’activitats, i puga convertir-se en un referent cultural i social”.

D’altra banda, i en relació a l’Agrupació Musical l’Alcalatén, han subratllat que “es tracta d’un dels millors actius culturals que tenim a l’Alcora i representa un motiu d’orgull per a tot el poble”, fent també insistència en el seu “gran valor educatiu”. Per tant, “´és molt important que la banda de música compte amb unes instal•lacions que estiguen a l’altura”.