Tornar

La biblioteca municipal de l’Alcora estrena nova sala infantil

L’Ajuntament de l’Alcora inaugurarà el pròxim dissabte 27 d’octubre, a partir de les 11 hores, la nova sala infantil de la biblioteca municipal, dirigida a xiquets i xiquetes de 0 a 12 anys.

Per a l’ocasió, s’han organitzat diverses activitats dirigides als més menuts, tals com jocs i tallers artístics, gimcana literària, Peque-Jam a càrrec del Museu-Taller del Blues- recentment inaugurat-, elaboració de xapes personalitzades i punts de lectura, entre d’altres.

L’alcalde, Samuel Falomir i la regidora de Cultura, Noelia Muñoz, acompanyats per la responsable de la biblioteca, Anna Puchol, han visitat aquest matí la nova sala. Segons destaca Muñoz, a més d’un lloc de lectura i biblioteca infantil, “aquest espai va a permetre que puguen desenvolupar-se nombroses iniciatives com tallers, contacontes, activitats per a bebès, etc.”. Obrirà de dilluns a divendres, en horari de 17 a 20 hores.

Aquest projecte ha sigut possible gràcies a la reforma que s’ha realitzat en la biblioteca, en la qual s’ha invertit 30.000 €, aproximadament.

Projecte de millora

Les obres han consistit, principalment, en la reforma de la sala situada a la planta baixa de la biblioteca. La responsable municipal de Cultura ha recordat que en aquesta sala estava situada la Unitat de Respir de l’Alcora: “El seu trasllat al local del Centre de Dia, a més de millorar el servei prestat als usuaris de la Unitat, ha possibilitat que puga dedicar-se l’espai a biblioteca”, ha manifestat.

Aquesta sala és un espai diàfan que ocupa quasi la totalitat de la planta baixa de l’edifici i disposa d’una superfície útil de 87,49 m².

ntre altres actuacions, s’han millorat les instal·lacions elèctriques, s’ha demolit la barra d’obra que estava situada a la sala, s’ha executat una rampa d’accés a la sala des de l’exterior i s’han pintat i adequat les parets.

En matèria d’il·luminació, s’han substituït les lluminàries existents, s’han instal·lat dues càmeres tubulars 4 en 1, un projector i una pantalla elèctrica.

El nou mobiliari per als usuaris consta, entre altres elements, de 28 cadires escolars infantils, 8 taules (4 taules infantils trapezoïdals i 4 taules escolars infantils quadrades), prestatgeries, mobles Buc i expositors per col·locar, emmagatzemar i exposar llibres infantils.

Tardor Cultural Infantil

La inauguració de la sala infantil de la biblioteca s’emmarca dins dels actes de la Tardor Cultural Infantil 2018, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de l’Alcora que conclourà el pròxim diumenge, dia 28 d’octubre amb el concert del conegut grup infantil ‘Trobadorets’. Tindrà lloc a partir de les 17 hores al saló d’actes del Consistori.