Tornar

La Diputació reitera la seua col·laboració amb el Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el president de la Diputació de Castelló, José Martí, han signat aquest matí un conveni de col·laboració pel qual la institució provincial patrocina el segon premi del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (CICA), que premia les millors peces de ceràmica artística.

La dotació d’aquest guardó suma una quantitat de 4.000 euros i demostra, en paraules del primer edil, “la gran sensibilitat que la Diputació té per un dels concursos més prestigiosos en el seu gènere i que s’ha convertit en el millor aparador de les múltiples possibilitats creatives que ofereix la ceràmica”. Falomir ha aprofitat l’ocasió per tal d’agrair personalment a Martí la seua participació, el passat 12 de juliol, en l’acte de lliurament dels guardons, sent “el primer president de la Diputació Provincial a assistir a aquest esdeveniment”.

Martí, per part seua, ha reconegut “la longeva trajectòria d’aquest concurs, reconegut a nivell mundial” i ha assegurat que “la Diputació sempre estarà al costat de l’Alcora i de la ceràmica, que és sens dubte un dels senyals inequívocs d’identitat d’aquesta localitat que va veure nàixer la indústria del taulell i que la va estendre al llarg de la província”. “No hi ha dubte que continuarem apostant per la seua promoció”, ha dit.

EL DISSABTE 26, LLIURAMENT DEL PREMI DEL PÚBLIC

El pròxim dissabte 26 d’octubre, a les 22.15 hores, es farà lliurament del premi “Caixa Rural Especial del Públic” del CICA 2019, patrocinat per aquesta entitat bancària.

El Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora ha seguit al llarg de més de tres dècades una trajectòria imparable. Va nàixer en 1981, convocat llavors amb caràcter nacional, i al llarg dels anys ha sabut adaptar-se als temps, i evolucionar a l’una que ho feia el sector ceràmic artístic internacional, fins a ser considerat hui un dels més prestigiosos d’Europa en el seu gènere.