Tornar

La Generalitat assigna 20.000 € a l’Alcora per a la creació d’un centre BTT

L’Agència Valenciana del Turisme ha contemplat als pressupostos de 2017 una subvenció de 20.000 € per a la creació d’un centre BTT a l’Alcora, vinculat a la Xarxa de Centres BTT de la Comunitat Valenciana.

L’alcalde i diputat autonòmic, Víctor Garcia, ha agraït esta “important ajuda” al responsable de Turisme, Francesc Colomer, amb qui ha mantingut diverses reunions per transmetre-li la rellevància del projecte. Trobades de les quals Garcia sempre ha destacat la “bona predisposició i interès” mostrat per Colomer davant la iniciativa.

La implantació d’este centre BTT al municipi té per objecte crear un espai obert de lliure accés per a la pràctica de la bicicleta tot terreny. Una iniciativa amb la qual es pretén “donar a conèixer les riqueses paisatgístiques, naturals i culturals de la zona, impulsant l’ús de la bicicleta en un entorn respectuós amb el medi ambient”.

El primer edil alcorí ressalta, així, que els centres BTT “incentiven el desenvolupament turístic sostenible” i a més “fomenten el turisme d’interior, ajudant

a desestacionalizar els fluxos turístics, en sintonia amb les polítiques adoptades recentment per l’Agència Valenciana del Turisme”.

Per tant, “són molt importants en l’estratègia turística del nostre territori, ja que no solament ofereixen experiències, sinó que també són elements dinamitzadors de la demanda turística d’interior, creen ocupació i impulsen la reactivació econòmica i turística”.

Cal recordar que el ple municipal va acordar el passat mes de juliol sol·licitar a l’Agència Valenciana del Turisme la posada en marxa d’este projecte, un centre BTT per a l’Alcalatén-Penyagolosa amb seu a l’Alcora. A més d’esta sol·licitud, es va acordar potenciar la promoció de la Xarxa de centres BTT com a marca d’un producte turístic d’oci i naturalesa, reconegut i de qualitat.

Així mateix, es va aprovar establir una via de diàleg entre els diferents actors (administració pública, gestors, usuaris, clubs, associacions, comerços i serveis locals) per coordinar accions i incorporar propostes i suggeriments.

Centres BTT

Un Centre BTT és un espai a l’aire lliure, dissenyat i preparat per a usuaris de la bicicleta tot terreny (BTT), que possibilita el coneixement del mitjà rural i natural a través de la pràctica esportiva i és, al mateix temps, un producte turístic amb imatge pròpia que facilita l’ús ordenat i sostenible de la bicicleta a través d’una xarxa normalitzada d’instal·lacions.

En cadascun d’aquests centres existeixen Punts d’Acolliment i d’Informació que presten serveis associats a la pràctica d’aquest esport, com zones d’aparcament, informació de les rutes, lloguer de GPS, dutxes i vestuaris, etc.

El Consell és l’encarregat d’impulsar la creació dels centres a través de convenis amb els Ajuntaments de les localitats on se situen.

L’any 2009, l’AVT va iniciar el projecte de la Xarxa de Centres BTT, que compta en l’actualitat amb una dotzena de centres.