Tornar

La Generalitat i l’Ajuntament de l’Alcora treballen en l’adjudicació de nou habitatges públics

Representants de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica i de l’Ajuntament de l’Alcora treballen en la pròxima adjudicació de nou habitatges públics.

Eixe ha sigut un dels temes de la reunió de treball que ha mantingut el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, i l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir. En ella també s’han analitzat possibles accions conjuntes per a ampliar i millorar l’oferta d’habitatge públic en el municipi.

EVha gestiona a l’Alcora 46 habitatges públics, dels quals 20 estan destinats a persones majors, altres 20 a joves. En l’actualitat, 24 estan llogats i altres nou en procés d’assignació, per la qual cosa en breu accediran a ells.

Es tracta d’habitatges d’un dormitori, amb capacitat per a dues persones, i els preus de lloguer oscil·len entre els 112 i els 147 euros, segons disposen o no de garatge. Aquells destinats a la tercera edat estan condicionats i adaptats a les limitacions dels seus residents.

Així mateix, la Conselleria està reparant un habitatge, que s’adjudicarà al més prompte possible. Des de juliol de 2015 la Generalitat ha invertit 172.812 euros en actuacions de millora i reparacions en aquests habitatges.

El director general d’EVha ha destacat que l’accés a l’habitatge és “un dels grans problemes de la societat actual, que s’ha convertit en crònic en el cas dels joves. D’aquí ve que les administracions públiques tinguem l’obligació d’ajudar especialment a aquests sectors de la població”.

Per a augmentar l’oferta d’habitatge públic a l’Alcora s’han plantejat diverses possibilitats com el concurs de compra directa, l’adquisició a entitats bancàries o la possibilitat de signar un conveni entre la Vicepresidència Segona i l’Ajuntament perquè el municipi puga exercir el dret de tanteig i retracte i començar a crear el seu parc d’habitatges.

En el cas del tanteig i retracte, la Conselleria ha habilitat una partida de deu milions d’euros destinada a la compra d’habitatge per part dels municipis per a atendre les emergències residencials.