Tornar

L’Ajuntament adequarà 20 passos de vianants per millorar l’accessibilitat

L’Ajuntament de l’Alcora va a dur a terme l’adequació de 20 passos de vianants amb l’objectiu de millorar la seua accessibilitat.

Aquestes actuacions es duran a terme als carrers Ferrerets, Loreto i Constitució i consistiran en la demolició dels actuals passos de vianants i l’adaptació dels mateixos a la normativa vigent.

L’import dels treballs a realitzar ascendeix a 19.999 euros i està previst que comencen a executar-se el pròxim mes de setembre.

L’alcalde i responsable d’Urbanisme, Samuel Falomir, indica que “aquestes obres se sumaran a les ja executades per l’Ajuntament amb la finalitat d’eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat i la seguretat en el municipi”.

Altres actuacions destacades

Enguany l’Ajuntament ha dut a terme un important projecte consistent en la remodelació i ampliació de les voreres de dos cèntrics i transitats carrers de la localitat, Sant Francesc i Arquebisbe Gasch, i la millora de les places del Ajuntament i del Convent.

“Es tracta del major projecte urbanístic escomès al municipi en les últimes dues dècades”, explica Falomir, una actuació “necessària” amb la qual “s’ha aconseguit solucionar els problemes d’accessibilitat i mobilitat que existien a la zona i millorar la seguretat dels vianants”.

També enguany s’ha dut a terme l’ampliació de les voreres del carrer Penyagolosa, a les quals se’ls ha donat la mateixa amplària que les que vénen del PAI Ciutat Jardí.

A més d’eixamplar les voreres en aquest carrer, es van rebaixar les vorades en quatre punts de la zona- avinguda País Valencià- “per tal de facilitar la mobilitat, sobretot de persones en cadires de rodes o amb carrets de bebès”.

Una altra de les recents accions realitzades per l’Ajuntament en aquest sentit ha sigut l’ampliació de les voreres del carrer Hermano Martín Salvador (zona col·legi La Salle). Un projecte amb el qual “s’ha adequat l’espai de circulació dels vianants, fent-ho més transitable i segur”.

En el marc d’aquest projecte també es van instal·lar dos passos de zebra accessibles en el carrer, per la qual cosa “els vianants compten amb dos punts més segurs per travessar la calçada”. A més, es va col·locar una barana “per millorar la seguretat”.

“És important seguir avançant en el pla d’accessibilitat de l’Alcora, per un municipi per a les persones”, destaca el primer edil.