Tornar

L’Ajuntament adquireix un etilòmetre evidencial per contribuir a garantir la seguretat viària

L’Ajuntament de l’Alcora ha reforçat les dotacions de la Policia Local amb la incorporació d’un etilòmetre evidencial, que contribuirà a facilitar el treball dels agents a l’hora de garantir la seguretat viària en el municipi.

“Es tracta d’una eina fonamental, no sols en la investigació de les causes dels accidents, sinó també en la prevenció dels accidents en els quals es veu involucrat l’alcohol al volant”, ha manifestat l’alcalde, Samuel Falomir, durant la presentació d’aquest nou dispositiu, al costat de l’Inspector Cap de la Policia Local, Salvador Doménech.

Un etilòmetre, a més de realitzar les funcions de l’alcoholímetre, amb una major precisió i un marge d’error mínim, s’acompanya d’una xicoteta impressora que serveix per a proporcionar un tiquet. En el tiquet apareix la taxa d’alcoholèmia, les dades del conductor, hora i data, entre altres. Aquest tiquet s’adjunta a la denúncia com a prova evidencial, la qual, si fora necessari tindrà valor documental davant un jutge.

Falomir i Doménech han avançat que es realitzaran controls d’alcoholèmia en la localitat per tal evitar accidents i han recordat que les sancions econòmiques poden arribar als 500 euros.

L’alcalde ha destacat que “des del consistori continuarem treballant per dotar a la policia dels mitjans necessaris per a facilitar el treball que desenvolupen els agents, la qual cosa redundarà en un servei més eficaç a la ciutadania”.