Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora actua al carrer Camí de Sant Vicent per millorar l’accessibilitat

L’Ajuntament de l’Alcora ha començat les obres que permetran millorar l’accessibilitat del carrer Camí de Sant Vicent. “L’objectiu és adequar l’espai de circulació dels vianants per a fer-ho més transitable i segur”, destaca el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir.

Els treballs consisteixen en l’ampliació de les voreres, que tindran una amplària d’1,80 metres en alguns trams i 1,30 en uns altres, i es deixarà un vial constant de 3 metres per a vehicles. “D’aquesta manera, es possibilitarà el trànsit de forma segura a persones amb cadires de rodes i desapareixeran també les dificultats per al pas amb carros de xiquets, evitant que els vianants hagen de baixar a la calçada”, explica Falomir. Cal destacar que “es tracta d’un vial molt transitat, ja que dóna accés a un centre escolar, per la qual cosa és una actuació molt demandada pels veïns i veïnes”.

En el marc d’aquest projecte, que compta amb un pressupost de 27.000 euros, també es van a instal·lar dos passos de zebra accessibles en el carrer, així, els vianants comptaran amb dos punts més segurs per travessar la calçada. A més, es col·locarà una barana per tal de millorar la seguretat.

D’altra banda, es va a realitzar una nova font d’obra i s’arreglaran els antics abeuradors que falten per adequar, col·locant en la part inferior taulells d’estil clàssic elaborats per una empresa alcorina.

En la seua visita a les obres, l’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, i el regidor d’Urbanisme, Samuel Falomir, han ressaltat que “aquest projecte s’emmarca dins del pla de l’equip de govern per fer el municipi molt més accessible i segur”. En aquest sentit, han recordat que “després de l’estiu, es posarà en marxa un ambiciós projecte que inclou l’ampliació de voreres de dos cèntrics i transitats vials de la localitat, els carrers Sant Francesc i Arzobispo Gasch, i la millora de les places de l’Ajuntament i del Convent”.

Una intervenció “necessària” que també té com a finalitat “facilitar l’accessibilitat i la mobilitat, millorar la seguretat i donar resposta a les demandes veïnals”.