Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora adapta 80 passos de vianants des de principi de legislatura per a garantir l’accessibilitat

L’Ajuntament de l’Alcora ha adaptat al llarg d’aquesta legislatura 80 passos de vianants en diferents zones de la localitat amb una inversió aproximada de 160.000 euros.

Aquestes actuacions formen part del pla d’eliminació de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat per als vianants que s’està desenvolupant des de l’àrea d’Urbanisme, encapçalada per Julián Tena, i que busca aconseguir una ciutat més amable i inclusiva, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU.

Tena ha explicat que l’objectiu és acabar la legislatura amb al voltant de 100 passos de vianants amb les voreres rebaixades.

A més dels passos de vianants, el consistori està avançant en la reforma de carrers amb problemes d’accessibilitat, la majoria amb voreres molt estretes. En aquests casos, s’amplia l’espai per al vianant, tal com s’està executant en l’actualitat al carrer Enrique Grangel Girona amb un projecte de remodelació integral que està a punt de concloure.

A aquestes intervencions de millora de l’accessibilitat s’uniran pròximament noves actuacions als carrers Peiró i José Gil del Castillo, entre altres. Sobre aquest tema, l’edil d’Urbanisme ha recordat que l’Ajuntament ha adquirit immobles en aquests vials amb la finalitat de derruir-los i realitzar diferents projectes, principalment per a millorar l’accessibilitat i la seguretat, a través de l’eixamplament de les voreres.

L’objectiu principal és millorar l’entorn urbà i fer una ciutat més accessible, garantint el trànsit de persones amb discapacitat o amb mobilitat reduïda”, ha explicat Tena.