Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora amplia l’oferta d’activitats per a joves

L’Ajuntament de l’Alcora aposta per les polítiques de joventut, impulsant projectes i activitats dirigides a aquest sector de la població. Una aposta que es veu reflectida, entre altres accions, en l’ampliació de les activitats que es duen a terme al Casal Jove, des d’on s’ofereix una completa i variada programació que engloba una extensa franja d’edats, entre els 6 i els 35 anys.

Els xiquets i xiquetes entre 6 i 11 anys poden participar en “Grupactiu”, un programa que es duu a terme tots els dissabtes, de 10 a 13 hores. Els participants tenen l’oportunitat de realitzar múltiples activitats de diversa índole, com a teatre, activitats esportives, ball, “diverticiència”, excursions, noves tecnologies, tallers artístics i cinema, entre unes altres.

L’objectiu d’aquest programa és que coneguen el funcionament d’un Casal Jove, compartisquen espai amb els seus companys i organitzen activitats, de forma democràtica, segons els seus propis interessos.

Per als joves entre 12 i 14 anys, el Casal Jove ha posat en marxa “Jove Club”, un programa nou on els joves s’agrupen els dissabtes a la vesprada per realitzar activitats, compartir experiències, debatre sobre els seus interessos i organitzar festes juvenils. Dins de la iniciativa, s’organitzen en diferents clubs: esportiu, tecnològic, artístic, benestar i periodístic.

A més, els joves que participen en un o diversos clubs tenen la possibilitat d’obtenir un carnet juvenil, organitzar i decidir què activitats es faran a les jornades juvenils i aconseguir entrades VIP per a les mateixes.

Per als joves d’entre 15 i 35 anys està el programa “+Kjovens”, que inclou diverses activitats i tallers. Per a aquest mes d’octubre es van a dur a terme dos tallers, un d’iniciació a la micologia, a càrrec de Aquaignis, i un altre d’introducció al taekwondo, a càrrec del club esportiu Granjo. També existeix la possibilitat que participen en aquest programa joves de més de 35 anys.

Per altra banda, cal destacar l’oferta formativa del Casal Jove. En aquest sentit, les pròximes accions a posar-se en marxa són un curs d’habilitats socials i de resolució de conflictes, que es realitzarà del 22 d’octubre al 26 de novembre, i un curs d’activitats físiques i esportives, que es desenvoluparà del 21 d’octubre al 25 de novembre. Ambdues iniciatives estan homologades per GVA Jove.

“És fonamental comptar amb l’opinió dels joves a l’hora de decidir què activitats es programen”, manifesta el regidor de Joventut, Robert Tena. Amb aquest objectiu, explica, “des de l’Ajuntament s’organitzen periòdicament jornades juvenils”, les quals “a més de constituir una interessant alternativa d’oci, doncs en elles es realitzen activitats lúdiques molt variades, ens serveixen per tal de conèixer de primera mà els gustos i opinions dels joves participants, quines activitats són les que els agradaria realitzar al Casal,etc.”.

Així mateix, Tena destaca i agraeix la participació i implicació de la Comissió de Joventut en els programes del Casal Jove.