Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora aposta per la modernització tecnològica dels centres educatius

L’Ajuntament de l’Alcora ha realitzat una instal•lació de cablejat informàtic per a dotar als dos col•legis públics, Comte d’Aranda i Grangel Mascarós, de xarxes d’internet per cablejat fix, amb major velocitat que la que proporciona la xarxa wifi municipal existent en els col•legis. D’esta manera, s’ha dotat de dos punts de connexió a Internet en totes les aules de cada un dels dos col•legis i un reforç dels llocs de connexió a les aules d’informàtica.

L’objectiu d’este projecte, per al que s’ha realitzat una inversió aproximada de 15.000 euros, és augmentar la velocitat, millorar la connexió, i d’esta manera, facilitar la innovació educativa a les aules.

Així, l’actuació s’emmarca dins de l’aposta del govern de l’Alcora per la modernització tecnològica dels centres educatius i el seu compromís per la qualitat de l’educació i els reptes que l’ensenyança planteja.

“Hui en dia no es concep l’ensenyança sense tecnologia”, destaca l’alcalde i regidor d’Educació, Víctor Garcia, “per tant, és fonamental dotar als centres de les infraestructures apropiades, amb velocitat suficient, per permetre l’accés i la utilització de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) , aprofitant tot el seu potencial educatiu”.

Per a Garcia “cal fer, per part de les Administracions Públiques, una aposta decidida per les aules digitals i connectades a internet, aules que permeten a professors i alumnes utilitzar les tecnologies i els continguts digitals com a ferramenta educativa”.

Per altra banda, destacar també que la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Educació, ha renovat els ordinadors d’ambdós col•legis, Comte d’Aranda i Grangel Mascarós. Als nous ordinadors, que compten amb l’última versió de la distribució de “software” lliure valenciana de la Generalitat, LliureX 15.05, es suma també la dotació de nous servidors.

La Generalitat ha distribuït un total de 13.510 nous ordenanores als centres educatius de la Comunitat Valenciana a fi de renovar l’equipament informàtic i cobrir les necessitats formatives de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, fent front als nous requeriments tècnics que l’educació necessita en l’actualitat.