Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora continua avançant en la reducció del deute municipal

Amb l’objectiu de retre comptes davant la ciutadania sobre l’estat del deute municipal, l’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, ha informat en roda de premsa que este “s’ha reduït en més d’un 20%”.

Garcia ha recordat que l’exercici de 2015 va començar amb un deute de 7,2 milions d’euros -el 66%-, i ara està en 6,2 milions, el 50%. “Esto significa que anem pel bon camí, acostant-nos al nostre objectiu d’arribar al 2020 amb un deute del 30%, que seria el nivell òptim d’endeutament, com assenyalen des de la Intervenció municipal”, ha indicat.

L’alcalde destaca que “des del primer dia, el nostre govern s’ha basat en criteris de prudència, eficiència i responsabilitat. Una responsabilitat que ens ha dut a rebaixar 700.000 euros el deute des de juny, oferint a més, més i millors serveis i activitats a les ciutadanes i ciutadans”.

Recorda que “entre altres iniciatives, gràcies a esta gestió positiva podrem realitzar en breu, amb càrrec al superàvit, un important projecte de remodelació urbana, que millorarà enormement l’accessibilitat i la seguretat, i per tant, la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, impulsant també el comerç i l’economia local”.

A més del compliment del deute, l’Informe d’Intervenció sobre el primer trimestre de l’any posa de manifest que l’Ajuntament també complix amb els objectius d’estabilitat pressupostària i regla de despesa.

“Una vegada més, estos indicadors econòmics positius demostren que quan diem que gestionar els comptes públics de manera responsable i solvent és una prioritat per al govern de l’Alcora no són paraules sense més, sinó fets avalats per dades objetives”.

Finalment, Garcia ha ressaltat que “seguirem amb esta mateixa política durant tota la legislatura, tant per aconseguir el nostre objectiu de deute òptim en 2020, com per continuar realitzant projectes beneficiosos per a la població”.