Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora destinarà 90.000 € a la millora de parcs i jardins abans que finalitze l’any

L’Ajuntament de l’Alcora destinarà 90.000 euros en l’últim trimestre de l’any a la millora de parcs i jardins. Aquesta inversió inclou la creació d’un complex lúdic infantil de grans dimensions en el parc Germanes Ferrer Bou, un projecte que la setmana passada va eixir a licitació. Aquesta zona serà accessible per a persones amb mobilitat reduïda i inclourà panells sensorials amb nombres i lletres en relleu i braille.

A més, es durà a terme un projecte que inclou la millora de diversos parcs i zones verdes del municipi: plaça Canterers, carrer Azulejera (3 zones), avinguda Dr. Federico Michavila, carrer Mestre D. Juan Sales i parc de la Pista Jardí. A més d’arreglar els jardins, es durà a terme la neteja d’aquestes zones i formigonat per tal de millorar el trànsit. Així mateix, es col·locaran projectors de llum per a la il·luminació de dos jardins, situats al carrer Azulejera i a l’avinguda Federico Michavila. D’altra banda, al parc de la Pista Jardí, a més de millorar els jardins es destinarà una superfície de 51m2 a la creació d’una zona amb terres i arenes per a l’ús dels xiquets. Tant aquesta zona com la de cautxú ja existent es delimitaran mitjançant rigoles.

“Prioritat per a l’equip de govern”

“Millorar els parcs i jardins és una prioritat per al govern de l’Alcora”, destaca la regidora de l’àrea, Nuria Sánchez. En aquest sentit recorda que, entre altres projectes, s’ha realitzat un espai ‘street workout’ als Jardins de la Vila “per tal de possibilitar la realització d’esport a l’aire lliure” i també s’ha instal·lat tota una xarxa de pluvials “per evitar inundacions a la zona”.

Així mateix, en aquests jardins s’ha construït, amb un pressupost de 21.000 €, un parc amb temàtica de Playmobil, “El Fuerte de l’Alcora”, que es va obrir al públic el passat mes de

juny. Es tracta de “el primer parc de Playmobil d’Espanya”. Cal recordar que aquesta zona infantil va ser triada pels xiquets i xiquetes de l’Alcora, ja que l’Ajuntament va distribuir unes enquestes als centres escolars perquè indicaren les seues preferències.

Foment de la participació: Ple infantil

“Amb l’objectiu de seguir fomentant la participació dels més menuts” explica Sánchez, “l’Ajuntament celebrarà un ple infantil el proper 28 de novembre”, a les 10 del matí. Participaran representants de segon de primària dels quatre col·legis de l’Alcora. El principal tema a tractar serà les necessitats a les zones infantils dels parcs i jardins del municipi. “És fonamental seguir comptant amb l’opinió dels principals usuaris d’aquestes zones”. A més, “servirà perquè els xiquets i xiquetes coneguen el funcionament d’un ple”. La regidora i l’alcalde, Víctor Garcia, es van reunir amb les direccions dels centres per plantejar la iniciativa, la qual van valorar “molt positivament”, de fet, estan treballant en ella als col·legis.

Pressupostos 2017

“Des de l’equip de govern considerem prioritari continuar amb el pla de millora dels parcs i jardins del municipi”, manifesta Sánchez, i avança que “amb el pressupost de 2017 es duran a terme importants actuacions, tenint en compte les conclusions que s’extraguen del ple infantil”.