Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora escomet noves millores al centre de l’associació de jubilats l’Alcalatén

L’Ajuntament de l’Alcora continua amb la millora dels centres de jubilats de la localitat. En aquesta ocasió, s’està duent a terme la millora de les instal·lacions i equipament de la cuina del centre social de l’associació de jubilats i pensionistes l’Alcalatén.

“La finalitat del projecte és millorar els serveis que s’ofereixen des del centre”, explica l’alcalde, Samuel Falomir. I és que, segons apunta, “l’equipament actual és antic, es troba deteriorat i, per tant, funciona de forma deficient”.

El regidor de Tercera Edat, Agustín Chiva, destaca que aquest és el quart projecte que es realitza al centre en la present legislatura. Un centre en el qual, com recorda el regidor “no s’havia realitzat pràcticament cap actuació de millora des de la seua construcció, malgrat l’evident estat de deterioració que presentaven les instal·lacions”.

Quant a l’actual projecte, es va a instal·lar nou equipament, que inclou, cuina industrial a gas de 4 focs, campana extractora, taula de llavat, rentavaixella, taula mural amb 2 prestatges, armari, 2 prestatgeries de paret i 2 prestatgeries dempeus. El mobiliari nou serà d’acer inoxidable, ja que és el més indicat per al seu ús en una cuina industrial pel seu material i textura d’acabat.

També es va a substituir el revestiment ceràmic de parets i sòls, ja que presenta trencaments i imperfeccions, per un revestiment de gres porcel·lànic llis que s’adeqüe a l’ús de cuina.

D’altra banda, es demolirà l’envà que separa la cuina del magatzem, dotant de més espai i il·luminació, i es resituarà el lavabo privat, al qual s’accedirà des d’un passadís interior de l’edifici. Al bany s’instal·larà nou equipament com a lavabo de porcellana sanitària, vàter amb tanc baix, aixeteria monocomandament, portarrollos i tovalloler.

Pel que fa a la instal·lació elèctrica, actualment, la cuina s’il·lumina de forma artificial amb una única lluminària de tubs fluorescents, que proporciona escassa llum, per açò, s’eliminarà la instal·lació elèctrica per a realitzar una nova que incloga preses de corrent, interruptors i lluminàries.

També es realitzarà una nova instal·lació de lampisteria, una canalització de gas i es redistribuirà la instal·lació de sanejament, ja que els punts d’evacuació d’aigües residuals seran diferents als actuals.

El pressupost d’execució de les obres és de 18.000 €.

Altres millores anteriors:

Entre les actuacions de millora que s’han escomès al centre en la present legislatura, es troba la reforma del saló en el qual es realitza el ball i altres activitats, un dels espais més utilitzats pels usuaris del centre.

Així mateix, es va pintar i reformar l’entrada del local, es van tapar els forats que presentaven algunes parets i es va pintar el primer pis i l’escala del centre.

A més, es va dur a terme la millora de les oficines, una altra de les actuacions més demandades per la junta de l’associació, a causa de les deficiències que presentaven aquestes estades.

I l’últim projecte a executar-se va ser la reforma dels banys i la substitució del sòl de l’entrada al centre.