Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora i FACSA signen un conveni per a evitar la pobresa energètica

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i el president de FACSA, Enrique Gimeno, han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de promoure ajudes que garantisquen a les famílies sense recursos econòmics l’accés al subministrament d’aigua potable.

En concret, segons ha explicat el propi alcalde de l’Alcora, “l’objectiu és garantir que es puga donar cobertura a totes les persones que tenen dificultats per a afrontar els costos derivats d’una necessitat bàsica com és el subministrament d’aquest recurs”.

D’una banda, els serveis socials municipals avaluaran les circumstàncies concretes de cada cas per a determinar les persones que finalment podran accedir a les ajudes municipals. Des del propi ajuntament s’avisarà a FACSA per a evitar la suspensió del servei i abonar els imports convinguts. En eixe sentit, l’empresa garantirà la continuïtat del

subministrament sense aplicar càrrecs per demora, a més de facilitar al consistori documentació i informació sobre les bonificacions de caràcter social.

“A través d’aquest conveni volem contribuir a promoure solucions que contribuïsquen a pal·liar de forma efectiva el problema que suposa la pobresa energètica i garantir el subministrament d’aigua potable a totes les llars”, ha indicat el president de FACSA.

“Hem d’estar al costat de les persones que es troben en una situació més vulnerable i delicada i, a través d’aquest acord, reiterem el compromís de l’equip de Govern local i de l’ajuntament per a evitar que es produïsquen en el municipi casos relacionats amb un tema tan sensible com és la pobresa energètica”, ha remarcat sobre aquest tema l’alcalde de l’Alcora.

Falomir ha transmès el seu agraïment a FACSA “per donar-nos l’oportunitat de formalitzar aquest tipus de mesures, tan fonamentals per a evitar situacions realment dramàtiques”.

Per la seua banda, el regidor de Benestar Social, Agustín Chiva, ha destacat que “aquesta signatura se suma a les iniciatives que duem a terme des de Serveis Socials en benefici de les famílies més necessitades de l’Alcora”