Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora incentiva l’esperit emprenedor entre els estudiants del municipi

Amb l’objectiu de fomentar i estimular l’esperit emprenedor entre els estudiants del municipi, l’Ajuntament de l’Alcora, conjuntament amb el CEEI Castelló, i amb la col·laboració dels instituts i l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora (ESCAL), ha dut a terme el I Certamen “l’Alcora Emprén”.

A través d’aquest concurs, pioner a la localitat, s’han premiat les millors idees de negoci plasmades en un projecte d’empresa.

Han participat alumnes de Batxiller i Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior dels IES de l’Alcora- Ximén d’Urrea i l’Alcalatén- així com estudiants de l’ESCAL.

L’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez i el director del CEEI Castelló, Justo Vellón, han fet lliurament dels diferents premis.

En la categoria “Idea”, en la qual han participat els alumnes de batxiller, el Primer Premi, dotat amb 300 €, ha sigut per a la idea “Eco-café” (cafeteria amb productes ecològics i zona de lectura i intercanvi de llibres), presentada per l’equip integrat per Cristian Guillén, Mª José Tena i Tania Ramos, de l’IES l’Alcalatén.

El Segon Premi, dotat amb 150 €, ho ha guanyat la idea “Granizado de naranja natural ecológico” (granissat de taronja natural ecològic per distribuir en la xarxa de bars i

cafeteries), de l’equip format per Manu Andrade, Víctor Manselgas, Noelia Álbaro i Xavier Allepuz, de l’IES Ximén d’Urrea.

I el Tercer Premi, dotat amb 75 €, ha sigut per a la idea “Pato a la gente” (viver d’ànecs i venda de tots els productes derivats), de l’equip format per Andreea Popa, Gema Oliver, Mª Luz Triguero i María Lara Pallarés, de l’IES Ximén d’Urrea.

En aquesta categoria, el jurat ha valorat la viabilitat de la idea, l’originalitat i creativitat i la presentació i redacció.

I en la categoria “Projecte empresa”, en la qual han participat alumnes de cicles formatius de Grau Mitjà i Grau Superior i de l’ESCAL, el jurat ha decidit atorgar el Primer Premi, dotat amb 400 €, al projecte “Maillots Volga” (maillots personalitzats de patinatge), de María García, alumna de l’IES Ximén d’Urrea.

El Segon Premi, dotat amb 250 €, ha sigut per al projecte “Controlo mi cuerpo” (activitats extraescolars per als més menuts per reforçar la motricitat des de la base de la gimnàstica rítmica), de Jenifer Martín, també de l’IES Ximén d’Urrea.

I el Tercer Premi, dotat amb 150 €, ho ha guanyat el projecte “El corte cerámico” (peces ceràmiques a gust del consumidor) d’Elena Cioclu, estudiant de l’ESCAL.

En aquest apartat, el jurat ha tingut en compte la coherència del negoci, la diferenciació o innovació respecte a la resta del mercat, la definició de productes o serveis, el mercat i estratègia comercial, la viabilitat econòmic financera, el caràcter innovador i originalitat del projecte, l’impacte en el territori i en la societat, la qualitat del document del pla d’empresa i la presentació del projecte.

La regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez, ha destacat la “gran implicació” del CEEI i els centres educatius en aquesta iniciativa, “tant dels professors com dels alumnes”, així com “l’alt nivell dels treballs presentats”.

Sánchez ha explicat que la intenció de l’Ajuntament és consolidar aquesta iniciativa amb la qual “a més d’incentivar l’esperit emprenedor entre els joves del municipi, es premia la creativitat i es valora el desenvolupament de capacitats com l’observació, la iniciativa, l’assumpció de riscos, la presa de decisions i la resolució de conflictes, així com el treball en equip”.