Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora planta nous arbres i retira les soques

L’Ajuntament de l’Alcora està duent a terme la retirada de soques i la reposició d’arbres en diferents punts de la localitat.

Mª Ángeles Ibáñez, regidora de l’àrea de Parcs i Jardins, ha recordat que les soques són les parts dels arbres que queden quan, per malaltia, plaga o altres motius, aquests han de ser talats.

A més de produir un impacte visual negatiu -arbres secs i tallats- les soques impedeixen la plantació de nous exemplars en eixos espais, “inconvenients que se solucionaran amb els treballs que s’estan duent a terme”.

Així, s’està procedint a la seua substitució per diversos exemplars d’arbres, mantenint la línia mediambiental de les zones en les quals es trobaven.

Concretament, al carrer Teniente General Michavila s’han llevat 5 soques per plantar 5 bananers, a la carretera de Castelló s’han eliminat dues soques per plantar 2 aligustrum i a la zona del centre de salut s’han llevat 2 soques per plantar 2 moreres.

A més, es reposaran altres arbres (liquidambar, fals pebre i brachychiton) a l’entorn del parc Germanes Ferrer Bou, del parc caní i el PAI Gómez.

“Anem així recuperant i augmentant la massa arbòria. Aquesta iniciativa reforça el compromís de l’Ajuntament amb la sostenibilitat i els objectius de l’Agenda 2030”, ha ressaltat Ibáñez.