Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora posa en marxa un servei gratuït de mediació per resoldre conflictes veïnals

L’Ajuntament de l’Alcora, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha posat en marxa un servei gratuït de mediació veïnal amb l’objectiu de resoldre conflictes quotidians entre veïns de forma pacífica. Conflictes que poden ser generats per sorolls, olors, molèsties per obres, animals domèstics, etc.

La iniciativa es durà a terme des de la Unitat de Mediació Policial de la Policia Local, coordinada per l’agent Marta Ferreira, que escoltarà als implicats i mediarà perquè arriben a un acord satisfactori per a totes les parts. Un acord que es realitzarà per escrit

Les persones interessades hauran de presentar una sol•licitud a l’Ajuntament, que es registrarà d’entrada, i a partir d’ací s’iniciarà tot el procediment. Totes les sol•licituds, per tant, quedaran registrades.

L’alcalde, Víctor Garcia, destaca que esta iniciativa “pionera a l’Alcora” servirà per “afavorir una bona convivència entre les veïnes i veïns”.

A més, “el servei de mediació s’establix com a pas previ i amistós a la presentació d’una demanda, per la qual cosa s’oferix a la ciutadania una via alternativa a la judicial per tal de resoldre conflictes, que també els permetrà estalviar-se temps i diners”.

Cal destacar que és un procés voluntari, en què s’escolta a totes les parts per igual, en què es garantix la imparcialitat i són les persones implicades les que prenen la decisió de com resoldre les seues diferències.