Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora rep més de 30.000 € en subvencions per potenciar el turisme

L’Ajuntament de l’Alcora ha rebut prop de 34.000 euros en subvencions per potenciar els actius turístics del municipi. Es tracta de la xifra més alta rebuda pel Consistori per a aquesta finalitat.

La creació d’un centre BTT (Bicicleta Tot Terreny), atorgada per l’Agència Valenciana del Turisme, l’elaboració del primer Pla Estratègic de Turisme de l’Alcora, concedida per la Diputació de Castelló, i la promoció de la Festa del Rotllo i la Rompida de l’Hora, de les dues institucions- provincial i autonòmica-, són les principals ajudes aprovades.

La resta de subvencions, concedides per l’Agència Valenciana del Turisme, són per a la millora de la senyalització turística, concretament per a l’adquisició de faristols i taules interpretatives, i per a la incorporació d’audioguies al Museu de Ceràmica.

“L’Alcora compta amb nombrosos atractius que hem de cuidar i posar en valor”, explica l’alcalde i regidor de Turisme, Víctor Garcia, qui subratlla que “des del govern de l’Alcora treballem per tal de potenciar els nostres recursos i aprofitar totes les oportunitats i ajudes a les quals podem optar, impulsades des d’altres administracions”.

Entre els actius del municipi, destaquen “el Museu de Ceràmica, paratges naturals plens d’encant, les rutes urbanes i pel terme municipal, la ruta dels murals ceràmics, les activitats a la naturalesa, el ric patrimoni històric i cultural, les importants tradicions, festes populars i d’interès turístic, etc.”.

Garcia manifesta que “tenim molt clar que l’Alcora és un municipi fonamentalment industrial, no obstant açò, és important apostar també per altres vies que contribuïsquen al seu desenvolupament econòmic, a la generació de llocs de treball i a la recuperació d’importants valors culturals, naturals i patrimonials”.

Així es confirma al Pla Estratègic de Turisme, en el qual es destaca que “el desenvolupament de l’activitat turística permetrà sens dubte dotar d’oportunitats d’ocupació i fins i tot de negoci a un major nombre de persones al municipi”.

El primer edil ha agraït la col·laboració tant de la Generalitat com de la Diputació “estes ajudes suposen un important suport a la gestió municipal”.