Tornar

L’Ajuntament de l’Alcora suma noves millores al pavelló poliesportiu

L’Ajuntament de l’Alcora està duent a terme un nou projecte de millora a la zona esportiva de la localitat, concretament, al pavelló poliesportiu municipal. S’està executant a través dels programes EMCORP i EMCORD del Servef, destinats a fomentar l’ocupació entre les persones desocupades de la localitat.

Els quatre treballadors contractats a través d’aquests programes- dos oficials i dos peons- estan adequant dos espais en els quals se situaven banys. Un d’ells s’està reformant i continuarà utilitzant-se com a bany i l’altre s’està habilitant perquè es trasllade allí el gimnàs.

La regidora d’Esports, Ana Huguet, ha destacat que, en aquesta legislatura “s’han dut a terme importants projectes per tal de millorar les instal·lacions esportives de l’Alcora”.

Al respecte d’això, Huguet ha recordat que, a més la construcció de noves instal·lacions, com la pista d’atletisme, la pista de patinatge i el camp de futbol 8, entre altres, s’estan millorant “notablement” les existents.

D’altra banda, la regidora ha explicat que el pressupost municipal de 2019 contempla altres actuacions de millora al pavelló poliesportiu, la pista de tennis i frontó, el camp de tir, el camp de futbol, el pavelló polifuncional, la pista de patinatge i el rocòdrom.

Altres millores al poliesportiu

En 2017, a través del Pla d’Ocupació Social, es va realitzar el condicionament i pintura de les parets. Així mateix, al setembre d’aqueix mateix any, la brigada d’ocupació social de l’Ajuntament va dur a terme un projecte de reforma integral dels banys del pavelló poliesportiu, condicionant-los i fent-los accessibles. Unes obres “molt demandades” pels usuaris i usuàries de les instal·lacions, tal com ha detallat la regidora responsable de l’àrea, ja que, des de la inauguració de l’edifici, l’any 1984, no s’havia realitzat cap actuació en aquests banys i “presentaven un estat de deterioració important”. A més de reformar els existents, es van crear nous banys, adaptant-se per a discapacitats i persones amb mobilitat reduïda.

També l’any 2017 es va executar un projecte que incloïa diferents millores amb l’objectiu d’adequar les instal·lacions a la normativa vigent, i d’aquesta manera, poder obtindre la llicència d’obertura, de la qual mancava fins a eixe moment.

D’una banda, es va ampliar l’amplària del corredor de circulació de les graderies per a poder evacuar als espectadors en condicions de seguretat. Així mateix, es va substituir la barana de separació del corredor per una metàl·lica amb draps envidrats transparents.

Una altra de les actuacions escomeses va consistir en la instal·lació de mesures de protecció contra incendi (boques d’incendi equipades i detectors d’incendis). També es van substituir els cristalls de la façana, que es trobaven amb un alt grau de deterioració, per cristalls fixos i cristalls abatibles amb accionador per motor elèctric, de manera que s’assegura una correcta i automàtica ventilació del pavelló.

A més, es va reforçar la ventilació amb dos ventiladors de gran cabal, es va instal·lar un parallamps, es va dotar de cablejat per a internet la zona d’oficines, es va adequar les portes d’accés a la cantina, al gimnàs i als magatzems i es va pavimentar amb ceràmica l’oficina del pavelló.

En aquest projecte, finançat entre l’Ajuntament de l’Alcora i la Diputació de Castelló, a través dels PPOYS, es va invertir 120.000 €.

Huguet ha ressaltat la importància de dur a terme totes aquestes actuacions, necessàries per a l’obtenció de la llicència d’obertura. Cal destacar que “amb aquest projecte s’ha millorat considerablement la seguretat en el pavelló”.

D’altra banda, en 2018 la Diputació de Castelló va signar un conveni singular amb l’Ajuntament de l’Alcora per a la millora d’instal·lacions esportives a la localitat per una quantia de 120.000 €. A través d’aquest projecte s’han materialitzat importants millores, principalment, a la piscina coberta, però també a altres instal·lacions, entre elles, el pavelló poliesportiu, on s’han substituït les canastres i s’ha reparat les plaques inferiors de la coberta inclinada del pavelló, que es trobaven deteriorades.