Tornar

L’Ajuntament reactiva el “Mercat del Dimecres” de l’Alcora

Reactivar el tradicional “Mercat del Dimecres” de l’Alcora és un dels objectius marcats per l’equip de govern. La regidora responsable d’esta àrea, Ana Huguet, destaca que “es tracta d’un bé de tot el poble, amb una tradició històrica de més de set segles”.

Huguet explica que “ara s’ha incrementat un 20% l’activitat, entre nous llocs i ampliacions de llocs ja existentes”, la qual cosa suposa “un benefici per als comerciants, a qui se’ls dóna l’oportunitat de vendre els seus productes i, en el cas de les ampliacions, prestar un millor servei als clientes”. I també-continúa- “és positiu per als ciutadans, que trobaran més varietat de productes i un mercat més dinàmic”.

En els nous llocs amb què compte el mercat poden trobar-se productes variats com roba, tovalles, artesania, ganiveteria, bijuteria i carros de la compra, entre altres.

A més de l’activitat econòmica i el foment del comerç de proximitat, cal destacar el valor social, comunitari i històric dels mercats municipals”, ressalta Huguet, “per això és fonamental treballar per potenciar-los”.

El “Mercat del Dimecres” de l’Alcora ha complit en 2016 710 anys d’història. Va ser el 4 de maig de 1306 quan es va autoritzar per un privilegi reial del rei Jaume II. Com arreplega el Cronista Oficial de l’Alcora, José Manuel Puchol, en els seus treballs sobre el Mercat, “En Juan Ximénez d’Urrea, en el seu interés per dotar a la capital de l’Alcalatén de tots els drets i preeminències afins a una Vila autònoma, suplica el rei que concedisca la gràcia perquè la ‘puebla Del L’alcora dalcalaten’ puga realitzar el seu mercat setmanal”.

“Anteriorment a la seua actual ubicació, el mercat estava situat primer a la plaça porticada medieval, que hui ocupa l’altar major de la parròquia, després a la plaça de l’Església, posteriorment a la plaça Loreto, i després d’això va passar a la plaça Sant Roc, que va ser l’anterior ubicació a l’actual de l’avinguda Tinent General Michavila”.