Tornar

L’Ajuntament realitza les primeres proves del futur autobús urbà de l’Alcora

L’Ajuntament de l’Alcora ha fet un nou pas endavant per a la posada en marxa del primer autobús urbà de la localitat.

Aquest matí s’han realitzat les primeres proves de l’itinerari. El regidor de Mobilitat Urbana, Ricardo Porcar, ha explicat que, “després d’haver dissenyat i inspeccionat el recorregut amb la policia local, era necessari realitzar el circuit amb el vehicle per tal de detectar errors i ajustar temps”.

Està previst que entre en funcionament abans de l’estiu de 2020, per la qual cosa en el projecte de pressupostos municipals per al pròxim any es contempla una partida destinada a tal fi.

“L’autobús urbà servirà per facilitar la mobilitat urbana, ja que connectarà els diferents barris del municipi i les pedanies d’Araia i la Foia de l’Alcalatén”, ha manifestat Porcar. El vehicle estarà adaptat per a cadires de roda i carros de bebé.

“Tant les distàncies a recórrer com l’orografia de l’Alcora, desnivells pronunciats, etc., posen de manifest la conveniència de fer realitat aquesta iniciativa, sobretot tenint en compte a les persones majors i a aquelles que tenen dificultats de mobilitat”, ha indicat el regidor.

Per la seua part, l’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha destacat que “amb aquest nou servei donarem resposta a una de les principals demandes que ens traslladen els veïns i veïnes i que s’inclou en el nostre programa electoral”. Falomir ha incidit en què “permetrà connectar la perifèria i el centre i donarà accés als principals serveis de la població com poden ser el centre de salut, les farmàcies, etc.”.

Aquest projecte suposarà “un abans i un després” en el municipi quant a mobilitat urbana, han conclòs Falomir i Porcar.