Tornar

L’Ajuntament signa un conveni amb els centres educatius per garantir la gratuïtat dels llibres de text a l’alumnat

L’Ajuntament de l’Alcora ha signat aquest matí un conveni de col·laboració amb cadascun dels centres educatius del municipi que van decidir adherir-se al programa Banc de Llibres de la Generalitat: IES l’Alcalatén, IES Ximén d’Urrea, CEIP Comte d’Aranda i CEIP Francisco Grangel Mascarós.

Com explica l’alcalde i responsable d’Educació, Víctor Garcia, “la finalitat és garantir la gratuïtat de tots els llibres de text a l’alumnat”. Així, a través d’aquests convenis, el Consistori col·labora amb els centres aportant un total de 34.000 €, fet que ha permès la reposició dels llibres de text necessaris per tal de complir aquest objectiu. Al respecte, el primer edil recorda que “en previsió, el passat mes d’agost es va aprovar una modificació de crèdit que va permetre habilitar una partida econòmica destinada a aquest fi”.

D’altra banda, cal destacar que ja s’està realitzant el pagament a les famílies de la segona fase del Xarxa Llibres. L’Ajuntament aportarà en aquesta fase un total de 38.600 €.

Garcia ha posat en valor el programa Xarxa LLibres de la Generalitat: “Es tracta d’una iniciativa molt positiva, dirigida a tots els centres d’ensenyament obligatori sense distinció, tant públics com concertats, que ha servit per ajudar a les famílies i que aprofundeix en la defensa i promoció de la igualtat i del dret a l’educació, aspectes prioritaris per al Govern de Progrés de l’Alcora”. Per açò, l’Ajuntament va decidir “de forma immediata” sumar-se al programa “i col·laborar fins al final, garantint els seus objectius”.

“Major esforç en educació que mai”

L’alcalde de l’Alcora ha destacat que, amb el Govern de Progrés “s’està duent a terme el major esforç en educació realitzat mai al nostre municipi”. En este temps, “el Consistori ha destinat al voltant de 180.000 € a ajudar a les famílies en l’adquisició dels llibres de text, un alleujament considerable per a les economies familiars”.

A més, “el pressupost per a inversions en educació s’ha incrementat un 100%, arribant als 40.000 €”.