Tornar

L’Ajuntament signa un conveni amb la Cambra de Comerç per afavorir la inserció laboral a l’Alcora

L’Ajuntament de l’Alcora ha signat un conveni de col•laboració amb la Cambra de Comerç de Castelló amb l’objectiu d’impartir accions formatives en el municipi. L’objectiu és afavorir la inserció laboral de les persones que hi participen.

“Sumar esforços amb la Cambra és molt important dins de la nostra aposta per millorar l’ocupabilitat de la població”, expliquen l’alcalde, Víctor Garcia, i la regidora d’Ocupació, Núria Sánchez. Destaquen que “la seua oferta formativa és àmplia, variada i innovadora i adaptada a les necessitats concretes de les empreses”.

I és que, l’àrea de formació i ocupació de la Cambra de Comerç de Castelló, disposa d’un sistema de gestió de qualitat per als serveis de disseny i impartició de programes formatius, intermediació per a la realització de pràctiques en empreses, intermediació laboral per a la contractació de personal i gestió de plans de recol•locació i orientació laboral.

A l’Alcora es duran a terme tallers teòrics i pràctics, en els quals s’abordaran importants temes com són les tècniques per dur a terme una efectiva recerca d’ocupació, les ferramentes 2.0 (webs, xarxes socials i professionals, reputació on-line…), com elaborar el CV i cartes de presentació, fonts d’accés a l’ocupació (intermediaris, xarxa de contactes i bosses d’ocupació), entrevistes laborals i desenvolupament de competències professionals, conductes i habilitats comunicatives, entre altres.

Les accions formatives seran impartides per docents seleccionats per la Cambra amb contrastada experiència en la realització d’este tipus d’iniciatives formatives. Al final de cada taller, s’entregarà un diploma acreditatiu als alumnes que hagen assistit almenys al 75% de les hores lectives.

S’utilitzarà una metodologia pràctica i participativa per a l’adquisició d’habilitats en grup, exposicions dels continguts, recolzades per material audiovisual, combinació de contingut teòric amb role playing, visionat de vídeos, dinàmiques de grup, simulacions i casos pràctics.