Tornar

L’Alcalatén mostra les seues tradicions i gran riquesa cultural

L’Alcora ha acollit la XVIII Mostra Cultural de l’Alcalatén, en què, a més de la localitat amfitriona, han participat els municipis de Figueroles, la Foia, Costur, Llucena, Benafigos, Xodos i Les Useres.

La iniciativa s’ha desenvolupat al barri de La Sang amb gran èxit, tant de participació com d’organització.
Un èxit que ha sigut possible gràcies a un complet programa d’actes, coordinat per l’associació de veïns del barri de La Sang de l’Alcora, la Coordinadora d’Associacions Culturals de l’Alcalatén i el grup Tiranta Teatre.

Al llarg de la jornada, els visitants han pogut conèixer la gran riquesa cultural, costums, folklore, oficis ancestrals, gastronomia típica, i una infinitat més de singularitats de la comarca de l’Alcalatén.

Exposicions, cercaviles, concerts, actuacions musicals i exhibicions de ball a càrrec d’artistes i associacions de la comarca, projeccions de curts al Museu de Ceràmica, demostracions, recreacions i visites guiades, són algunes de les activitats que s’han dut a terme.

A més, un mercat tradicional, ubicat al casc antic, ha ofert als visitants la possibilitat de degustar els productes típics i conèixer les tradicions de la zona, a través de demostracions en viu.

Els actes han començat amb la lectura del ban anunciador de la Mostra, a càrrec de Ciriaco Rubio i l’entrega de la clau per part de l’A. C. “La Fontanella” de Costur als barris de l’Alcora.

L’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, ha destacat que “la Mostra Cultural és una ocasió excepcional perquè veïns i visitants puguem gaudir dels diferents vessants de la nostra cultura i de les singularitats que ofereix cada un dels municipis participants”.

“La comarca és un clar exemple que la unió fa la força. És necessari tendir ponts de cooperació entre els pobles per tal de vertebrar el nostre territori, posar en valor tot el bo que tenim- que és molt- i tirar endavant projectes beneficiosos per a totes i tots. Esta Mostra posa de manifest que amb il•lusió i esforç és possible posar en marxa importants iniciatives en comú”.

En el seu discurs, el primer edil també a agraït el treball de totes les persones, institucions, barris, patrocinadors i associacions “que fan possible que esta iniciativa siga una realitat”.