Tornar

L’alcalde i la regidora de Polítiques Inclusives de l’Alcora visiten Cocemfe Castelló

L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, i la regidora de Polítiques Inclusives, Tica Pons, han mantingut una reunió amb Cocemfe Castelló.

Una trobada en la qual van tindre l’oportunitat de visitar les instal·lacions de l’entitat, intercanviar impressions, compartir postures i plantejar accions conjuntes en benefici de les persones amb discapacitat.

Falomir i Pons han destacat la “gran labor” que desenvolupa Cocemfe Castelló per tal de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat física i orgànica i defensar els seus drets i els de les seues famílies, afavorint la seua integració laboral, educativa i social d’una forma digna.

Així mateix, han posat en valor l’ “aposta decidida” de l’Ajuntament per l’accessibilitat i l’eliminació de barreres. Entre les últimes actuacions, han recordat que s’ha solucionat el problema d’accessibilitat que existia al camp de futbol i s’ha ampliat el projecte de rebaix de vorades en els passos de vianants.

A més, han explicat que, enguany, s’iniciarà un altre projecte de gran envergadura, la remodelació i millora del carrer Enrique Grangel Girona, una de les artèries principals del municipi, amb l’objectiu d’eixamplar les voreres i millorar la mobilitat.

Des del Govern de l’Alcora “defensem un model de prosperitat per a la nostra localitat basat en el desenvolupament sostenible”, ha apuntat l’alcalde, destacant que “apostar per l’accessibilitat és apostar per una societat més justa, diversa, inclusiva i segura”.

 Aposta decidida per l’accessibilitat

El projecte seguirà la línia d’una de les actuacions urbanístiques més importants de l’última dècada, el de remodelació dels carrers Sant Francesc i Arzobispo Gasch, que es va executar en 2017. Una iniciativa que ha servit per a millorar “notablement” les condicions de circulació, l’accessibilitat i mobilitat dels veïns i veïnes per aquests transitats carrers de l’Alcora.

D’altra banda, han recordat que, en els últims anys, s’han adequat més de 60 passos de vianants, mitjançant rebaixos de voreres i la seua adequació a la normativa, en projectes executats en diferents zones del municipi: carrer Carretera de Ribesalbes, País Valencià, en els voltants del centre de salut, les avingudes Castelló i Onda, etc.

Així mateix, han posat en valor el projecte de remodelació de la plaça Espanya, amb el qual l’Ajuntament va aconseguir el segon premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (SEMS) de la Comunitat Valenciana 2019.

“Són alguns exemples que posen de manifest l’aposta decidida del consistori per un municipi sense barreres, on poder transitar amb major facilitat. Un municipi que també avança en matèria d’igualtat, centrant l’atenció en aquelles persones amb problemes de mobilitat”.