Tornar

L’Alcora acollirà el Congrés de Cronistes Oficials de la Comunitat Valenciana en 2020

L’Alcora acollirà el Congrés de Cronistes Oficials de la Comunitat Valenciana l’any que ve. Concretament, se celebrarà el 24 d’octubre de 2020, i comptarà amb la participació d’al voltant de 70 persones (50 cronistes i 20 acompanyants).
Així s’ha acordat en la reunió celebrada ahir al consistori de la capital de l’Alcalatén. Una primera trobada en el qual han començat a embastar-se els detalls de la iniciativa.

A la mateixa van assistir, per part de l’Ajuntament, l’alcalde de la localitat, Samuel Falomir i el Cronista Oficial de l’Alcora, José Manuel Puchol, i en representació dels Cronistes Oficials de la Comunitat Valenciana: el cronista d’Aldaia, José Ramón Sanchis, President d’aquesta associació; el cronista de Benilloba, Francisco de P. Momblanch; el cronista d’Ontinyent, Alfred Bernabeu; el cronista d’Alcàsser, Manuel V. Febrer; i el cronista de Pedralba, José Vicente Martínez.

El primer edil ha destacat el “gran honor” que suposa per a l’Alcora acollir aquest esdeveniment cultural “tan important”. Així mateix, ha lloat la “magnífica, necessària i altruista” tasca que duen a terme els Cronistes Oficials “investigant, recopilant i acostant a la ciutadania la cultura, la història i les tradicions dels nostres pobles”.

A l’Alcora tenim un “clar exemple”, ha manifestat Falomir, fent referència al “rigorós i exemplar” treball de recerca i divulgació que realitza José Manuel Puchol “al qual acudim de manera recurrent per a assessorar-nos sobre molts aspectes del nostre poble”.

Per tancar aquesta primera trobada, Samuel Falomir va fer un detall a cadascun dels distingits visitants, obsequiant-los amb un exemplar de l’obra “Callejero de