Tornar

L’Alcora acollirà tres fires aquest cap de setmana: Mussol, comerç i antiguitats

L’Alcora tornarà a convertir-se aquest cap de setmana en l’epicentre de les fires amb la celebració de 3 mostres: Mussol, comerç i antiguitats.

Les primeres a donar el tret d’eixida seran la Fira del Comerç Local, organitzada per l’Associació de Comerç i Serveis de l’Alcora (Acosal), i la Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, organitzada per l’associació Amics de la Numismàtica i el Col·leccionisme de l’Alcora.

La Fira del Comerç Local se celebrarà en dues jornades, el dissabte 9 d’octubre, de 10.00 a 21.00 hores, i el diumenge 10 d’octubre, de 10.00 a 20.00 hores, al carrer Músic Pere Moliner. Participaran al voltant de 30 comerços, que mostraran la qualitat i varietat de productes i serveis que es poden trobar a l’Alcora.

La Fira d’Antiguitats i Col·leccionisme, que enguany celebrarà la seua tercera edició, tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 21.00 hores, al carrer Camí Nord. La mostra reunirà més de 35 expositors procedents de Castelló, València i Tarragona, que posaran a la venda una compilació dels objectes més variats i curiosos: monedes antigues, mobles, joguets clàssics, segells, màquines d’escriure, ceràmica, objectes militars, etc.

Totes dues iniciatives compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Alcora i la Caixa Rural de la localitat.

El diumenge farà la seua aparició l’ancestral Fira del Mussol, una fira artesanal i tradicional que en aquesta edició arribarà als 178 anys d’història, ja que data de l’any 1843. Es durà a terme de 10.00 a 19.00 hores a l’avinguda Corts Valencianes. Comptarà amb més de 30 parades que oferiran diferents productes: artesania, terrisseria, calçat, tèxtil, complements, joguets, etc.

Així mateix, es duran a terme diferents activitats amb la participació d’associacions locals: exposició de bolets, organitzada per l’associació Alcorafunghi; exposició del Club de Colombicultura La Alcorense; exposició de gegants i cabuts i cercavila a càrrec de la Colla Gegantera de l’Alcora; i exhibició del Club Rítmica Alcora. Durant tot el dia hi haurà activitats infantils.

A més de les fires, la programació del pont d’octubre inclou teatre al carrer, amb actuacions el dissabte 9, el diumenge 10 i el dilluns 11 d’octubre, a càrrec de les companyies Teatre de Caixó, XA! Teatre i La Ravalera. Cada actuació es durà a terme en diferents espais de la localitat. La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament, compta amb la col·laboració de la Diputació de Castelló.

Els actes arrancaran el divendres 8 d’octubre amb l’actuació del Grup de Danses Font d’Aixart i la Rondalla l’Alcalatén a la plaça la Sang.

Quant a esdeveniments musicals, cal destacar que el dissabte 9 d’octubre, a la Pista Jardí, tindrà lloc un concert de l’Agrupació Musical l’Alcalatén i la la Unidad de Música del Cuartel General Terrestre de Alta Disponibilidad. I per a concloure la programació, el dimarts 12 d’octubre, a la plaça de l’Ajuntament, se celebrarà un concert del grup vocal Enharmònics.

La regidora de Cultura, Ana Huguet, ha animat a la participació. “Esperem que, amb prudència i responsabilitat, veïns i visitants gaudisquen al màxim de tots els actes programats”. Així mateix, Huguet ha posat en valor el “gran treball” de les associacions locals en la dinamització de la localitat.