Tornar

L’Alcora aconsegueix 4,4 milions d’euros de la Conselleria per a l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea

El ple de l’Ajuntament de l’Alcora ha ratificat la proposta de resolució de delegació de competències de la Conselleria d’Educació per poder executar el projecte d’ampliació i millora integral de l’IES Ximén d’Urrea, a través del Pla Edificant.

En la proposta de resolució, la Conselleria delega la quantitat de 4.471.130.61 euros a l’Ajuntament per a finançar tots els procediments de contractació administrativa i inclourà tant els contractes d’obres com els dels serveis necessaris per a la realització d’aquestes, d’acord amb el que es disposa en la normativa vigent de contractació.

Després de la ratificació de la proposta, el següent pas serà la signatura de la resolució definitiva per part del conseller d’Educació perquè el Consistori inicie la tramitació de la contractació de les obres.

L’alcalde, Samuel Falomir, ha qualificat d’“èxit” i “gran assoliment” per a l’Alcora i la comarca la consecució de finançament per tal de poder dur a terme aquest projecte, un dels “més demandats” per la comunitat educativa.

Per la seua part, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Víctor Garcia, ha destacat que és una actuació “absolutament necessària” que s’està reivindicant des de fa més de 15 anys.

Aquest projecte servirà per tal de millorar “notablement” les instal•lacions, i d’aquesta manera, permetrà que l’alumnat puga rebre la seua formació “en les millors condicions possibles”.

Garcia ha ressaltat “el molt que s’ha avançat” en Educació en els últims anys a l’Alcora, així com la “inversió històrica” aconseguida per a aquesta àrea. U

na inversió per part de la Conselleria d’Educació que es xifra en més de 5,5 milions d’euros.

Entre els projectes que s’han fet realitat en la present legislatura, destaca l’ampliació de l’IES l’Alcalatén o la consecució d’una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes a l’Alcora, entre d’altres. A més, també a través del Pla Edificant, es construirà un gimnàs al CEIP Grangel Mascarós.