Tornar

L’Alcora augmenta les bonificacions en l’IAE per a afavorir la implantació d’empreses i el treball estable

L’Ajuntament de l’Alcora introduirà en 2021 majors bonificacions en la quota de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). L’objectiu: contribuir a l’impuls econòmic de la localitat, afavorint la implantació de noves empreses i la creació de llocs de treball. Així ho ha manifestat l’alcalde, Samuel Falomir.

D’una banda, per inici d’activitat a la localitat, el consistori aplicarà a les empreses una bonificació de l’impost del 50%. Aquest incentiu del 50% es fixa per als 5 primers anys d’activitat, així, ja no hi haurà desglossament per anys, cal recordar que en l’actualitat la bonificació en el quart any és del 20% i en el cinqué del 10%.
I per l’increment de la contractació indefinida, l’Ajuntament ha augmentat els percentatges de les bonificacions. D’aquesta manera, les empreses que incrementen la seua plantilla fins a un 5% tindran una bonificació del 30% en l’IAE, a aquelles que augmenten la seua plantilla fins al 10% se’ls aplicarà una bonificació del 35%, si l’augment és de fins al 15% la bonificació serà de 45% i si incrementen la plantilla fins al 25% tindran una bonificació del 50%.

A més, Falomir ha explicat que l’Ajuntament establirà un calendari fiscal “més flexible”, ajornant el període de pagament de l’IAE fins a l’últim trimestre de 2021, “que és el màxim que permet la llei”. Es tracta d’una demanda “que ens va traslladar la patronal ceràmica ASCER en l’última reunió que vam mantindre el passat mes de setembre” ha indicat el primer edil.

“Millorar la competitivitat, atraure inversions i afavorir la creació d’ocupació són objectius prioritaris per al Govern municipal”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament, amb la col·laboració de l’Ivace, ha destinat recentment 800.000 € a projectes de modernització i dotació d’infraestructures en els polígons industrials “la inversió més alta realitzada des de l’administració per tal de millorar l’àrea industrial de la nostra localitat”.