Tornar

L’Alcora augmenta un 50% el pressupost destinat a prestacions econòmiques per a necessitats bàsiques

La junta de govern local ha aprovat les bases reguladores del procediment de concessió de prestacions econòmiques per a necessitats bàsiques corresponents a l’exercici 2016.

Cal destacar que l’Ajuntament ha augmentat un 50% el pressupost per a estes prestacions respecte a l’any anterior, arribant als 90.000 euros en la present convocatòria.

Amb este increment, com manifesta el regidor de Serveis Socials, Agustín Chiva, “l’Ajuntament té com a finalitat poder donar una resposta real a la demanda de la ciutadania, assegurant cobrir les necessitats bàsiques de les persones i famílies”.

Una iniciativa que, segons explica, “està en sintonia amb l’aposta ferma i decidida del govern de l’Alcora per les persones i les polítiques inclusives, que s’han vist clarament reforçades”.
La convocatòria està orientada a ajudar persones i famílies veïnes de l’Alcora que presenten carències econòmiques i que tenen dificultats per cobrir les seues necessitats més bàsiques. Així, estes subvencions es poden justificar en despeses d’alimentació, lloguer i subministraments bàsics com l’electricitat i l’aigua.

Les prestacions es concedixen atenent al límit de rendes que marca la Conselleria i el seu import augmenta en funció del nombre de persones de la unitat familiar.

“És prioritari protegir i garantir una vida digna a les persones i famílies més vulnerables, aquelles que més estan patint les conseqüències de la crisi”, explica Chiva, ressaltant que “per complir este objectiu, el pressupost ha d’adaptar-se a la demanda i necessitats reals dels veïns i veïnes”.