Tornar

L’Alcora celebra amb “Fem festa, Fem la Fàbrica” els projectes educatius sobre la Reial Fàbrica

L’Ajuntament de l’Alcora celebrarà el pròxim divendres 14 de juny “Fem festa, Fem la Fàbrica”, una festa final de curs que, per segon any consecutiu, servirà de tribut al treball realitzat per l’alumnat de l’Alcora, Llucena, Costur, Figueroles i Sant Joan de Moró, que ha participat dels projectes educatius sobre la Reial Fàbrica.

Aquests són “La Reial Fàbrica al 2027, recuperem el nostre patrimoni, sumem competències i restem desigualtats” i “Reial Fàbrica, 300 anys d’innovació, memòria i territori”.

Des de l’any 2017, l’alumnat ha treballat en diferents investigacions i propostes educatives que han aconseguit donar vida a la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda de l’Alcora, tant a l’edifici com a tots aquells elements de l’entorn territorial que es relacionen amb els processos de producció: mines, molins, forns de calç i algeps, proveïment de combustible i fusta, canalitzacions de l’aigua, etc.

La jornada de convivència tindrà lloc al recinte de la Pista Jardí de l’Alcora i comptarà amb infinitat d’actes lúdics i esportius dels quals podran gaudir els més de 1.000 alumnes participants en els projectes.

L’acte donarà el tret d’eixida a la continuïtat del projecte el pròxim curs 2019-2020.