Tornar

L’Alcora comptarà amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes per al pròxim curs

L’Alcora comptarà en el pròxim curs amb una secció de l’Escola Oficial d’Idiomes. Així ho ha confirmat al primer tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Víctor Garcia, després d’una reunió mantinguda amb el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

La capital de l’Alcalatén és un dels quatre municipis de la Comunitat Valenciana en els quals, tal com han anunciat des de Conselleria, s’habilitarà una nova secció de l’EOI per al curs 2018/2019.
“Es tracta d’una gran notícia per a l’Alcora, que dóna resposta a una demanda històrica”, ha destacat Víctor Garcia. I és que, amb la creació d’aquesta secció, “s’ampliarà l’oferta i es facilitarà als veïns i veïnes l’accés a l’aprenentatge d’idiomes i l’obtenció de certificats oficials, evitant que hagen de desplaçar-se a altres localitats”.

Garcia ha ressaltat, a més, la necessitat de comptar amb aquest servei a l’Alcora pel context laboral de la localitat “que gira entorn de la indústria taulellera i requereix persones que estiguen formades en idiomes, ja que un alt percentatge de la producció d’aquest mercat es destina a l’exportació”.

El responsable municipal d’Educació ha recordat que “portem més d’un any treballant per tal d’aconseguir una secció de l’EOI a la nostra localitat” i ha recordat que al maig de 2017, després de diverses reunions prèvies amb els màxims responsables de Conselleria, l’Ajuntament va presentar la sol·licitud i el corresponent informe a la Direcció General de Política Lingüística.

En els pròxims dies s’ampliarà la informació, concretant la ubicació d’aquesta nova secció així com l’oferta d’idiomes i de nivells.

Garcia ha agraït l’esforç del Govern valencià i “l’estreta col·laboració” amb l’Ajuntament en pro de millorar la qualitat educativa i les possibilitats d’inserció laboral dels veïns i veïnes de l’Alcora.