Tornar

L’Alcora conclou la posada en valor de la bàscula municipal amb la realització d’un mural artístic

L’Ajuntament de l’Alcora ha finalitzat aquesta setmana la posada en valor de l’última bàscula municipal, situada en la carretera d’Onda.

L’actuació ha consistit en la realització d’un mural artístic de 12 x 11 metres en la paret contigua, en el qual es reflecteixen diferents fotos antigues relacionades amb l’àmbit de la bàscula i el transport.

Ha sigut elaborat per José Rambla, muralista i dissenyador gràfic, pioner del grafiti a Castelló. Es tracta d’una obra realitzada amb esprai a mà alçada, amb la qual l’artista ha aconseguit el màxim realisme.

El regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, impulsor de la iniciativa, ha elogiat el treball dut a terme per Rambla, ressaltant el “magnífic” resultat del mural, que ha suposat el “fermall d’or” a la posada en valor de la bàscula, convertida ara en un Centre d’Interpretació.

Sobre els treballs anteriors, Tena ha recordat que l’any es va realitzar el recobriment de la façana amb ceràmica, es va col·locar un gran rètol, es van ampliar els finestrals, es van instal·lar vidrieres en els mateixos i es va condicionar l’interior, pintant i col·locant mobiliari de l’època i panells informatius.

El centre està pensat perquè des de l’exterior es puga veure l’evolució històrica de les tres bàscules que ha tingut l’Alcora, així com diferents utensilis, documents i maquinària que van formar part del seu dia a dia.

“Aquesta iniciativa forma part del pla de recuperació del patrimoni històric i industrial de l’Alcora i ret homenatge a una de les activitats íntimament lligades amb l’evolució i desenvolupament de l’economia alcorina”, ha explicat el regidor.

Tena ha volgut agrair la col·laboració del Cronista Oficial de la Vila, José Manuel Puchol, i del fotògraf Javier Nomdedéu en el desenvolupament de la iniciativa, mitjançant l’aportació de dades i documentació escrita i gràfica.